Mobbningen i skolan blev för mycket för den nioårige Aaron Dugmore, som efter månader av mobbning hängde sig själv i sitt sovrum.

Dugmore

Aaron Dugmore uppges vara ett av de yngsta barnen i Storbritannien som tagit självmord efter att ha blivit mobbad av sina klasskamrater. Efter att i flera månader blivit mobbad på grund av sin hudfärg på skolan Erdington Hall primary i Birmingham, fann hans föräldrar honom död i sovrummet.

Redan efter första dagen på den nya skolan märkte hans mamma Kelly-Marie och hans styvpappa Paul Jones att något var fel. Jones uppger att pojken lätt hamnade i bråk med sina syskon, något som inte alls var likt honom. Till slut berättade pojken att han blev mobbad av ett gäng asiater på skolan, som han blivit tvungen att gömma sig för på rasterna.

Vid ett tillfälle blev Aaron Dugmore hotad med en plastkniv tryckt mot strupen. När Aaron då stod upp för sig själv blev han upplyst om att ”nästa gång är det en riktig kniv”. Mobbarna riktade in sig på Aaron Dugmore för att han var vit, något han blev varse efter att en av asiaterna sagt att ”min pappa säger att alla vita människor borde vara döda”.

Pojkens mamma besökte flertalet gånger skolans rektor Martin Collin för att få hjälp. Något Collin inte tog på allvar utan lade skulden på familjen med följande uttalande: ”ni behövde inte komma till den här skolan, ni valde att komma hit.”

Ärendet är nu överlämnat till polisen som utreder händelserna kring Aaron Dugmores tragiska död.

Källa:
Aaron, 9, ‘bullied to death for being white’


  • Publicerad:
    2013-02-24 21:30