BROTT. Kommunalrådet Kåre Friberg (M) i Motala begärdes på söndagen häktad  för grov kvinnofridskränkning och fem fall av våldtäkt.

Kommunalrådet Kåre Friberg (M) i Motala. Skärmbild.

Chefsåklagare Eva Nemec Nord vid Åklagarkammaren i Linköping begärde under söndagen den moderata politikern Kåre Friberg häktad.

— Jag har idag begärt personen häktad på sannolika skäl misstänkt dels för grov kvinnofridskränkning men dessutom för totalt fem fall av våldtäkt mot samma målsägande. Våldtäkterna ska ha skett under åren 2017, 2018 och 2019, säger åklagaren i en kommentar.

Det var i torsdags som kommunalrådet Friberg greps och senare anhölls.

— Det finns större bevisning att hämta. Media, till exempel telefoner och annan data ska sammanställas och analyseras, berättade Nemec Nord för Östgöta Correspondenten.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas under måndag förmiddag.

— Jag har begärt honom häktad under fjorton dagar. Under den tiden ska vi hålla förhör med relevanta personer. Om tiden kommer räcka kan jag inte svara på i nuläget. Det här är en rätt långvarig kränkning och vi är i början av utredningen, berättar åklagaren.

Händelsen har skapat stor uppmärksamhet, och på fredagskvällen meddelade Moderaterna i Motala på partiets Facebooksida att Friberg inte längre får representera partiet eller Alliansen i Motala.

Senare gick Moderaternas lokalavdelning ut med att Friberg petas som kommunalråd.

På söndagsförmiddagen svarade Kåre Fribergs advokat i ett mail att hans klient förnekar brott.

Källa:
Politikern begärs häktad för flera våldtäkter


  • Publicerad:
    2019-11-10 21:50