Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mona Sahlins förre livvakt avgår efter skandal

Av Redaktionen, 2016-05-05
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Mona Sahlins förre livvakt har valt att avgå efter avslöjandet om att den tidigare samordnaren mot våldsbejakande extremism undertecknat ett falskt löneintyg för sin livvakt.

Nordfront rapporterade tidigare under torsdagen om att Mona Sahlin valt att lämna sin roll som samordnare mot våldsbejakande extremism efter avslöjanden om att hon fifflat med ett arbetsintyg åt sin tidigare livvakt.

Sahlin ska ha ljugit om en anställds lön så att denne skulle kunna köpa en exklusiv bostadsrätt på Solsidan i Saltsjöbaden för 10 000 000 kr. Det rör sig om en man som tidigare varit anställd av Säpo och där bland annat arbetat som livvakt åt Sahlin som hon förra året rekryterade till sin arbetsgrupp.

Under torsdagseftermiddagen stod följande på regeringens hemsida:

Mona Sahlin har i dag bett om att få avsluta sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism med omedelbar verkan. Regeringskansliet har beviljat hennes önskan.

Sveriges kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, kommenterade Sahlins avgång på följande sätt:

— Jag respekterar Mona Sahlins beslut att lämna sitt uppdrag. Hon har utfört ett mycket värdefullt arbete i sin roll som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

Nu kommer uppgifter om den förre livvakten går i Sahlins fotspår och lämnar jobbet på Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism. Myndighetens huvudsekreterare Daniel Norlander, som nu går in som tillförordnad chef efter Sahlins avgång, säger att livvakten formellt avslutar sin tjänst på måndag, och att beslutet är hans eget.

Åklagare Anders Jakobsson vid särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning om osant intygande alternativt grovt osant intygande, men har åberopat förundersökningssekretess gällande detaljer.

Källa:
Sahlins förre livvakt lämnar också jobbet


  • Publicerad:
    2016-05-05 11:50