SKÅNE Två aktivister från Nordiska motståndsrörelsen som suttit häktade efter en incident på valnatten har släppts på fri fot. Detta efter en åtta timmar lång rättegång i Helsingborgs tingsrätt.

Det var under valnatten som två aktivister från Nordiska motståndsrörelsen greps i Örkelljunga. En av dem är en uppskattad och återkommande skribent på Nordfront.

De två aktivisterna misstänktes för misshandel mot en man och en ung kvinna, som båda ska ha kopplingar till AFA. De två åtalade männen ska ha konfronterat dem i samband med att sabotage utförts mot valaffischer i kommunen.

Motståndsrörelsen.se kan man läsa att de två männen trots mer än en månads frihetsberövande och isolering från omvärlden var vid ”märkbart gott mod under hela rättegången och kunde utan problem föra sin talan i rätten”.

Man skriver vidare att åklagarens gärningsbeskrivningar stöddes upp av motstridiga och obekräftade uppgifter, och att man kommer att återkomma med versionen som de åtalade lade fram under rättegången.

Efter rättegången ska tingsrätten ha beslutat att frige de två männen i väntan på dom, trots att åklagaren yrkade på att de skulle sitta fortsatt häktade. Därmed kunde de båda välkomnas ut till friheten av många kamrater som kommit för att stötta dem under rättegången.

”Aktivisterna tackar för allt stöd de fått av kamrater och sympatisörer och hälsar att oavsett vad tingsrätten beslutar så fortsätter kampen på alla plan!”, skriver Motståndsrörelsen.se.