ÖLAND. En av Miljöpartiets politiker ville lösa Ölands vattenproblem med en regndans som hon startade på gårdagens kommunfullmäktigemöte.

mp regndans

Då det regnat lite förra sommaren och hösten har Öland drabbats av låga grundvattennivåer, vilket hotar djurhållningen och turismen som är öns två viktigaste branscher. Vattenbristen var därför en av punkterna på gårdagens kommunfullmäktigemöte i Mörbylånga, en stad och kommun som ligger på den södra delen av Öland.

Något beslut för att lösa problemet togs ej av politikerna men nya vattenledningar, frakt av vatten med hjälp av lastbilar över Ölandsbron och mindre duschande från befolkningen på ön var saker som diskuterades. Miljöpartisten Eva Öberg höjde också nivån på den politiska debatten och visade hur allvarligt hon tar sitt politiska mandat när hon under sitt anförande uppmanade de församlade att dansa en regndans tillsammans med henne.

— Jag hade kläckt den tanken redan innan, att vi skulle ha en regndans. Och nu när frågan kom upp som en interpellation passade det ju jättebra. I stort sett alla dansade och viftade med händerna och bad om regn, förklarar Öberg som också svarar följande när DN frågar om hon tror regndansen gör någon nytta:

— Absolut, visst gör det nytta.

På frågan om Öberg har några bevis för att regndansen gör nytta tvingas hon dock erkänna att svaret är nej.

Förutom att uppvigla till regndansande menade Eva Öberg att öborna borde sluta att duscha dagligen då hon inte tycker att det är nödvändigt av hälsoskäl. En annan kvinnlig politiker, den politiske vilden Pia Schröder, menade då att det är en mänsklig rättighet att få duscha när man vill. Schröder presenterade också en annan lösning på vattenproblemet:

— Antingen säger vi till Sverige att vattnet är slut och turisterna får stanna hemma, eller så får de ta med sig vin att dricka.

Eva Öberg har pekats ut som den politiker som dömdes till en månads fängelse för grovt rattfylleri efter att hon kört bil med över 2,1 promille alkohol i blodet. Lokalmedia mörkade dock namn och partitillhörighet när de skrev om det brottet.

Källa:
MP-politiker fick kommunfullmäktige att dansa regndans


  • Publicerad:
    2016-02-17 14:30