INRIKES Nämndemannen Bobby Bohlin hade druckit öl och övningskörde på natten med en drogpåverkad grovt kriminell somalier.

Historien börjar vintern 2020. Nämndemannen Bobby Bohlin blir stoppad sent på natten av polisen i hans bil i centrala Göteborg. I den sitter även en somalier som sedan tidigare är dömd för flera brott. Till polisen säger Bohlin att de är ute och övningskör, men att övningskörningsskyltarna måste ha ramlat av. Somaliern är uppenbart drogpåverkad och har knark i byxlinningen. Bobby Bohlin fortsatte trots detta att sitta kvar som nämndeman för hovrätten i Västra Sverige. En plats som han fått genom sitt engagemang i Moderaterna.

Bobby Bohlin tillsammans med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson

I en intervju i Expressen säger Bohlin följande:

– Är det inte en konstig tid att övningsköra på, halv tre på natten?

– Ja, ja, jag vet. Men vi satt där och pratade jag och han. Han frågade om han kunde få köra, för han älskar ju min bil. Visst vi kan ju ta en tur, sedan kom polisen där.

Den grovt kriminella somaliern lånar bilen för att råna svenska ungdomar

Några veckor efter den händelsen så användes Bohlins bil igen i ett rån. Somaliern har enligt uppgifter från Fria Tider specialiserat sig på att råna unga etniska svenskar. Bobby Bohlin hävdar att han inte medgivit till att somaliern skall få använda bilen utan denne har själv tagit nycklarna efter att ha varit i Bohlins lägenhet tillsammans med tre andra afrikaner. Enligt Fria Tiders artikel är han ”extrapappa” till somaliern.

Beträffande sin relation till Abdullah har M-politikern i polisförhör berättat att han ”kände sig som en extrapappa till Abdullah” och ville hjälpa honom att ”komma igång i livet”.

Fria Tider

Otydligheter i Bohlins "papparoll"

Fria Tider har nystat fram att en man i samma ålder som Bohlin efterfrågar sex med män på sexköpssajten Rosa sidan. Kontaktuppgifterna i den användarprofilen är Bobby Bohlins telefonnummer och mejladress. Typen av umgänge som efterfrågas i profilen är SugarRelation.

Sugardejting eller sugardejtning är en åldersmässigt asymmetrisk sexuell relation som består av ett arrangemang mellan en äldre part (sugardaddy eller sugarmama) och en yngre (sugarbaby eller boytoy) vilka ingår ett avtal om ersättning för relationen. Den äldre parten är vanligen förmögen och betalar den yngre parten för umgänge, och den yngre parten är vanligen attraktiv och kultiverad.

Wikipedia

Men profilen söker även umgänge som MoneySlave. Signaturen Moa skriver i denna blogg följande angående MoneySlave.

En moneyslave är villig att utföra alla order som du ger honom, du är hans Domina( Du dominerar).Han ger dig allt som du pekar på och är din slav. Sånna killar letar efter någon som visar villken skit dom är och att dom aldrig kommer vara värd dig. Dom är helt enkelt helt underlägsna. Jag har nyss haft kontakt med en själv, rätt intressant faktiskt :) Kram

Hovrätten ovetande i flera månader

Enligt Moderaterna slutade Bobby Bohlin sitt engagemang inom Moderaterna hösten 2020, innan brottsligheten inträffade. Han satt dock kvar som nämndeman till mars 2021. Först då fick domstolen reda på hans brottsliga samröre med somaliern och han fick avgå. Detta betyder att Bobby Bohlin fått sitta och döma andra samtidigt som han umgicks med kriminella. Varför polisen och åklagare inte varskott domstolen innan framgår inte.

Bobby Bohlin dömdes den 23 juli i Göteborgs tingsrätt för tillåtande av olovlig körning. För detta blev han dömd till 30 dagsböter om 390 kronor.

Mål nr: B 10452-21