NATO Svenska och finska diplomater har rest till Turkiet för att förhandla om ländernas Nato-ansökan. Inga nya besked idag.

Diplomater från Sverige och Finland har idag rest till den turkiska huvudstaden Ankara. Där ska de samtala med den turkiske presidentens rådgivare, Ibrahim Kalin, om ländernas Nato-ansökningar.

Turkiet har sedan tidigare ställt en rad krav på länderna för att de ska få gå med i krigsalliansen, bland annat att Sverige ska sluta stötta kurdiska terrorister i PKK.

Turkiet har inför samtalet krävt ett skriftligt avtal mellan länderna, där Sverige och Finland lovar att uppfylla turkarnas kravlista.

Ingen av diplomaterna, varken från svensk, finsk eller turkisk sida har velat uttala sig till media om hur förhandlingarna har gått. Turkiet har inte lämnat några nya besked i frågan.

Statsminister Magdalena Andersson kommenterar förhandlingarna under en presskonferens i Stockholm:

— Vi kommer att gå igenom listan som Turkiet lämnat och
försöka reda ut en del oklarheter som funnits i medierna och på olika håll. Det finns en del oklarheter att vi säljer vapen och vart våra biståndspengar går, säger Magdalena Andersson på en pressträff i Stockholm när hon får frågor om vad statssekreterarnas samtal i Turkiet syftar till, säger Andersson.

Nordfront följer utvecklingen.