KULTUR. PewDiePie tittar på när en svart kvinna äter madrasser och en annan afrikanska äter gipsskivor.

Felix Kjellberg, känd som PewDiePie på Youtube, kom tidigare i år ut som 100% skandinav. I en ny film kommenterar och analyserar han filminslag om personer med konstiga matvanor.

Huvudfokus i filmen är en extremt överviktig negress som sedan fem års ålder haft ett beroende av att äta madrasser. Kvinnan uppskattar att hon ätit åtta madrasser i sitt liv.

— Den här kvinnan har skitit ut åtta madrasser. Det är många madrasser, konstaterar Kjellberg.

När modern och brodern säger att de idag bestämt sig för att konfrontera den madrassätande kvinnan blir Kjellberg chockad över att tanken inte slagit dem tidigare.

— Är jag den enda som tycker att det är lite ironiskt att de här människorna pratar om hälsa? Jag vet inte om madrasserna är problemet här, säger Kjellberg sedan när han under konfrontationen ser att modern är lika överviktig som dottern.

Konfrontationen misslyckas då madrassätaren inte orkar lyssna på familjens kritik. Därför väljer familjen att vända sig till en läkare istället.

— Måste de verkligen gå till en doktor för att få reda på att det är ohälsosamt att äta en madrass, frågar sig Kjellberg då.

I slutet av filmen kommenterar Kjellberg sedan hur en vit kvinna har ett konstigt beroende som går ut på att hon uteslutande äter pommes frites och hur en till svart kvinna är beroende av att dagligen småäta gipsskivorna från gipsväggar.


  • Publicerad:
    2021-04-14 11:00