MEDIA. Fria tider gör återigen gemensam sak med systemtrogna medier och hetsar mot Motståndsrörelsen, denna gång med rånkopplingar som inte finns. Skribenten är som vanligt Mattias Albinsson.

Mattias Albinsson är som bekant en antinationell hetsare som hellre ”vill tysta” nationella än att ge stöd till projekt som vill stoppa våldtäkter på svenska kvinnor. Detta när projektet drivs av sådana som enligt Albinsson är ”nazister”.

”Helst vill jag nog tysta SvP och liknande partier som utgör ett hot mot oss svenskar, ni är en av de viktigaste orsakerna till att vänsterkrafter kan piska upp ett ”nazisthot” och förmå folk att fortsätta att rösta på Mångkulturen.”

Detta meddelade Albinsson när han stoppade publiceringen av en artikel till stöd för ’Stoppa våldtäkterna’, eftersom projektet drevs av Christopher Pedersen – en känd medlem i det numera nedlagda Svenskarnas parti.

Att piska upp ett ”nazisthot” är emellertid exakt vad Albinsson just gör. När media kör sina drev mot Motståndsrörelsen är Albinssons artiklar på Fria Tider oftast de mest vinklade, i flera fall de mest förljugna samt i de allra flesta fall de mest hetsiga mot Motståndsrörelsen.

Albinssons senaste drev mot Motståndsrörelsen går under rubriken Råndömd nazistledare häktad för bombdåd mot vänsterextrema. Det är efter att en person med kopplingar till Motståndsrörelsen, Viktor Melin, häktats misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse som Albinsson skriver en grovt vinklad artikel i syfte att utmåla Motståndsrörelsen som en brottsbenägen organisation.

Mannens förflutna används som

Mannens förflutna används av Fria Tider som ett ifrågasättande av Nordiska motståndsrörelsens ambition att stoppa främlingsinvasionen. Foto: Skrämdump från Fria tider.

Albinsson inleder artikeln med att uttrycka sig föraktfullt om ”nazisten” som ”så kallad” gruppchef i ”nazistgrupperingen” och gör sitt främsta för att under sken av att vara journalist hetsa mot Motståndsrörelsen – en av de krafter han vill ”tysta”. Bland annat ifrågasätts Nordiska motståndsrörelsens ambition att stoppa främlingsinvasionen.

Albinssons artikel berör främst Melins tidigare bakgrund som han på ett gement sätt kopplar samman med hans nuvarande politiska åsikter och implicit på Motståndsrörelsens verksamhet. I artikeln står bland annat:

”Tillsammans med en jämnårig iranier knivrånade han år 2009 ungdomar som var ute och roade sig på stan i Göteborg. Nazisten dömdes för ett av rånen”.

Att ”nazisten” dömdes för ett av rånen stämmer, men det hela blir förvanskat i det sammanhang som Albinsson skriver om det. Melin var nämligen inte ”nazist” vid tillfället han begick de brott som Albinsson tar upp. Han var heller definitivt inte med i Motståndsrörelsen när han begick brottet.

Albinsson påpekar aldrig detta för läsaren som istället förleds att tro att ”nazisten” rånar människor tillsammans med iranier under tiden som han är med i Motståndsrörelsen. Poängen Albinsson uppenbarligen vill göra är att Motståndsrörelsen utgörs av våldsbrottslingar som utför brott tillsammans med främlingar – alternativt lika gärna skulle kunna göra det.

Att personen ifråga dömdes för olika brott under sin tidiga ungdom, en period när han bekände sig till det mångkulturella samhället och hängde med främlingsgäng, är givetvis förkastligt. Sedan dess har emellertid personen radikalt förändrat sitt liv. De som känner honom idag kan knappast tänka sig att han när han var 16 år rånade andra ungdomar.

”Har lagt det där bakom mig”
En annan sak som inte passar in i Fria Tiders artikel är att Melins bakgrund inte på något sätt hemlighållits utan redan ”avslöjats” av Radio Nordfront som diskuterat detta med Viktor Melin själv. i RN#47 förklaras just Viktor Melins brokiga bakgrund, som han ”lagt bakom sig”.

Viktor Melin diskuterar sitt förflutna i Radio Nordfront: 20:50-26:00:

Nordiska motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg, har tidigare kommenterat i en artikel varför Motståndsrörelsen ger människor en andra chans:

”Motståndsrörelsen är villig att ge de flesta människor med ett tvivelaktigt förflutet en ärlig andra chans. I vår organisation finns det bland medlemskadern tidigare gängkriminella med ett minst sagt osmickrande straffregister, människor som varit aktiva vänsterextremister och kanske tidigare deltagit på aktioner mot oss, forna religiösa sektmedlemmar, personer som suttit fast i missbruk, haft rasblandade relationer eller som tidigare i sina yngre dagar hoppat av rörelsen. De alla har fått börja från noll, eller i vissa fall till och med på minus då de inte accepteras annat än som ekonomiska stödmedlemmar eller passiva partimedlemmar trots en vilja om att vara mer, för att därifrån kämpa sig uppåt och vinna vårt förtroende genom att visa att de lämnat sitt forna liv bakom sig och utvecklats till bättre människor.

Hur trovärdig skulle vår samhällsanalys och världsåskådning vara om vi gav alla dessa människor kalla handen och avvisade dem? ’Nej, du får banne mig inte hjälpa till med att krossa detta samhälle eftersom du fallit offer för det!'”


  • Publicerad:
    2017-01-25 21:47