MEDIA. Idag har den nya TV-skatten klubbats igenom av riksdagen, vilket betyder att den gamla TV-avgiften avskaffas och ”public service” istället kommer finansieras genom ökad inkomstskatt.

Nordfront har tidigare skrivit om en kommande förändring av TV-avgiften, som kommer omvandlas till en extra inkomstskatt med ett tak på 1 300 kronor per person och år.

Ett hushåll med fyra vuxna med beskattningsbar inkomst kan därför tvingas betala 5 200 oavsett TV-innehav, jämfört med 2 400 kronor idag om de verkligen har en TV.

Förslaget har idag klubbats av riksdagen, där samtliga partier förutom Sverigedemokraterna ställde sig bakom påtvingad finansiering av så kallad ”public service”. Ett huvudargument som fördes fram av SD är att ”public service” inte åtnjuter det höga förtroende som skulle krävas för att motivera en tvångsfinansiering.

TV-avgiften har fram tills årsskiftet, då förändringen börjar gälla, för många svenskar varit i praktiken frivillig att betala då många som uppfattar SVT och Sveriges Radio som spridare av politiskt korrekt propaganda kunnat avanmäla sitt TV-innehav, även om de faktiskt haft en TV.

Sverigedemokraterna föreslog med anledning av denna utbredda uppfattning att Granskningsnämnden, eller ett annat organ, skulle kontrollera huruvida ”public service” verkligen förhåller sig politiskt neutralt.

Källa:
Ny tv-avgift klar – alla ska betala
Riksdagen klubbar tv-avgift via skattsedeln – här är allt du behöver veta


  • Publicerad:
    2018-11-14 20:15