SKOLAN. I Nya Sverige har en ”ny problematik” uppkommit, enligt Lärarnas riksförbund. Det handlar om att föräldrar söker upp lärare i skolorna och hotar dem.

Lärarfacket Lärarnas riksförbund larmar nu om att det blir allt vanligare att föräldrar kommer till skolan och mordhotar lärarna. Att så sker är något helt nytt i Sverige, samtidigt som våldet och hoten flyttat ner i åldrarna och nu även drabbar dagisbarn.

— Det kan också vara föräldrar som kommer till skolan och hotar lärare, säger Åsa Fahlén som är förbundsordförande i Lärarnas riksförbund.

— Skolan följer den allmänna trenden vi ser inom andra delar av samhället. Vi har sett att anmälningarna av detta slaget har ökat generellt sett, säger Kristian Hansson som är sakkunnig på Arbetsmiljöverket.

Erkännandena är anmärkningsvärda, eftersom regimens företrädare i åratal förnekat problemen och statsfinansierad media producerat högvis med falska nyheter som felaktigt påstått att våldet och hoten minskar i samhället.

De falska nyheterna har lurat många medborgare, men nu går alltså bland andra Lärarnas riksförbund ut och larmar om situationen. Sannolikt kommer problemen att förvärras och redan nu slutar många lärare för att de inte vill vara med om det nya samhällsbygget.

— Jag tycker att det är bra att de här frågorna lyfts nu. Vi har lärarbrist i Sverige och vi märker också att lärare väljer att byta jobb för att deras arbetsmiljö är för tuff, säger Åsa Fahlén.

Enligt Lärarnas riksförbund mörkas och censureras våldet och hoten ofta av lärare på skolorna. Detta påstås ske för att kunna visa upp en positiv bild av sin verksamhet. Men sannolikt är den riktiga förklaringen att sanningen mörkas för att den går tvärt emot lärarnas ofta verklighetsfrämmande politiska trosuppfattningar.

Björnaskolan i Örnsköldsvik bojkottade nyligen 60 procent av eleverna skolan, på grund av knivbråk och lärare som stack huvudet i sanden och låtsades att det regnar.

Samma månad kunde Fjällsjö Nyheter rapportera om situationen på Wendela Hellmanskolan i Härnösand, där Socialdemokraternas tvångsintegrering genom skolsammanslagningar gjort att lärare inte längre vågar gå till jobbet på grund av misshandlar och våldshot.

När högstadiets rektor försökte förbättra situationen på skolan anmäldes hon till Diskrimineringsombudsmannen (DO) av vänsterextrema lärare, vilket stoppade åtgärderna varefter situationen förvärrades ytterligare.

Situationen i skolorna där allt fler lärare nu vaknar upp och hoppar av är en spegling av situationen i polisen där många poliser hoppar av på grund av i grunden samma anledningar: Ett inkompetent vänsterextremt vanstyre som i åratal använt lögner och falska nyheter för att maskera verkligheten.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-02-23 20:20