GLOBALISM Medan påve Franciskus och ärkebiskopen för den ortodoxa kyrkan i Grekland Ieronymos är goda globalister, utsätts de båda för skarp kritik av anti-globalister inom respektive kyrka.

Påve Franciskus globalistiska, sionistiska och antivita agenda har åtskilliga gånger påtalats av nationella världen över.

På lördagen häcklades han av en äldre grekisk-ortodox präst när han anlände för ett möte med ledaren för landets ortodoxa kyrka.

Påve, ni är en kättare!” skrek prästen tre gånger just när Franciskus anlände till ärkebiskopen Ieronymos residens i den grekiska huvudstaden Athen.

Den protesterande prästen föll vid polisens ingripande till marken och fördes därefter från platsen.

Franciskus visade inga tecken på att ens notera protesten medan han promenerade in i residenset för sitt privata möte med den ortodoxa ledaren.

Incidenten följde efter en del smärre protester mot påven under dennes förra stopp på Cypern, som också till övervägande del är östligt ortodoxt.

Men väl tillsammans inne i Ieronymos residens kunde de två kristna ledarna knappast ha varit mer överens.

Till exempel gjorde de ett gemensamt uttalande där de uppmanar kristna att arbeta tillsammans för att ”skydda miljön” samt för att ”ta hand om migranter”.

Till skillnad från den protesterande ortodoxa prästen välkomnade ärkebiskopen påven ”med en känsla av ära och broderskap”.

Franciskus statsbesök i Grekland kommer 20 år efter att påve St. John Paul II avlade den första visiten i landet sedan ”Den Stora Schismen år 1054” – och han nyttjade tillfället till att be om ursäkt för de synder som begåtts av katoliker gentemot ortodoxa ”genom uraktlåtenhet” under årtiondena.

Franciscus upprepade på lördagen den bönen om ursäkt inför Ieronymos och andra ortodoxa präster.

Migrations- och klimatkriserna” - heliga frågor

Ieronymos sade på lördagen till Franciskus att han delar dennes vision att ”knyta starka band” för att möta ”globala utmaningar” såsom ”migrationskrisen och klimatförändringar”.

Ärkebiskopen utfärdade en varning:

”Om världssamfundet, de mäktiga staternas ledare och internationella organisationer inte fattar djärva beslut, kommer den ständigt hotande närvaron av sårbara kvinnor och barn på flykt fortsätta växa globalt.”

Han avslutade:

”Tillsammans måste vi skaka klippor och väggar för att rubba omedgörligheten hos världens mäktiga.”