UTRIKES. Österrikes regering har meddelat att man inte kommer underteckna FN:s migrationsplan.

Nordfront har tidigare skrivit om den migrationsplan som lanserats av FN och som exempelvis Sverige avser underteckna. Migrationsplanen syftar till att på olika sätt underlätta invandring av rasfrämlingar.

Nu har Österrikes regering meddelat att man inte kommer underteckna migrationsplanen. Därmed sällar man sig till länder som USA och Ungern, som inte heller tänker skriva under.

— Vi ser vissa av punkterna i detta avtal som väldigt problematiska. Vi kommer göra allt i vår makt för att bevara vår suveränitet och säkerställa att Österrike självt kan bestämma över sin migrationspolitik, sade förbundskansler Sebastian Kurz.

Samma argument användes av USA:s FN-ambassadör, som menade att amerikanerna själva ska bestämma vilka som ska få invandra till landet.

Ännu ett problem är enligt vicekansler Heinz-Christian Strache att planen inte gör någon skillnad på legal och illegal invandring. Strache säger även att migration inte är någon mänsklig rättighet.

Det förväntas även att Polen kommer vägra underteckna migrationsplanen, med argumentet att polackerna ska kunna vara trygga i sitt eget hemland.

Källa:
Austria Follows Trump and Withdraws from UN Migration Treaty to Preserve Sovereignty


  • Publicerad:
    2018-10-31 20:40