MEDIA. Patrik Ehn tar över som ny chefredaktör för Nationell Idag som nyligen började kalla sig ”oberoende sverigedemokratisk”.

Patrik Ehn.

Patrik Ehn.

Tidigare i år började Patrik Ehn skriva för Nationell Idag i samband med att tidningen fick en ny ledning. Nu har han blivit utsedd till ny chefredaktör för tidningen.

Nationell Idags förre chefredaktör, Jimmy Windeskog, kommer jobba kvar på tidningen som inrikesredaktör.

Björn Herstad, styrelseordförande för Nationell Idag, kommenterar de redaktionella förändringarna och några av tidningens nya skribenter:

Tobias Svensson är en populär krönikör, men även Patrik Forsén är ett spännande tillskott. Vi har också rekryterat skribenter med specialkompetens inom kultur, försvar och näringsliv. Jimmy Windeskog kan nu fullt ut fokusera på sin spetskompetens som är svensk inrikespolitik. Patrik Ehn fokuserar fortsatt på utrikesfrågor men tar nu också helhetsansvar för tidningen som chefredaktör. Teamet börjar sätta sig och det är ett mycket starkt startfält vi har kunnat ställa upp.

Patrik Ehn uteslöts förra året ur Sverigedemokraterna då han sågs som ”ideologiskt avvikande”. Efter att han uteslöts ur SD började Ehn samarbeta med identitärerna kring Arktos förlag och Motpol där han blev skribent och presstalesman, vilket han dock numera verkar ha upphört att vara.

Källa:
Patrik Ehn utsedd till ny chefredaktör


  • Publicerad:
    2014-03-28 15:20