EKONOMI. Om du inte har gjort ett aktivt val vad gäller ditt pensionssparande investeras dina pengar automatiskt i judiska bolag som till exempel JP Morgan och Goldman Sachs.

pensionsmyndigheten

Om du inte har valt var pengarna till ditt pensionssparande ska ta vägen har din premiepension automatiskt tillfallit fondportföljen AP7 Såfa. Fonden förvaltar över 220 miljarder kronor av svenska folkets pensionspengar och är det statliga alternativet.

Sparalternativet är uppdelat i två delar, en aktiefond och en räntefond. Vad är det då för aktier som man köper med dina pengar?

Flera av bolagen som det köpts aktier i är direkt kontroversiella. Bland annat köper man aktier i bolaget Monsanto som är en av de största aktörerna vad gäller så kallad GMO-mat. Monsanto ligger även bakom gifterna DDT och PCB. Bolaget har även tillverkat avlövningsmedlet Agent Orange som USA använde under Vietnamkriget som ska ha lett till att 400 000 tusen vietnameser dog eller ska ha skadats. Även 500 000 barn ska ha fötts med missbildningar på grund av giftet.

Nästa bolag på listan är Nestlé vars judiske ordförande Peter Brabeck-Lethmate för några år sedan menade att man bör privatisera jordens vattenresurser. Bolaget ligger även bakom den så kallade melaminskandalen i Kina 2008 då sex barn dog och 860 fick behandlas på sjukhus efter att ha druckit mjölk från Nestlé. Företaget har sedan 1977 bojkottats av människorättsorganisationer världen över eftersom Nestlé marknadsfört bröstmjölksersättning på ett sätt som bryter mot Världshälsoorganisationens regler.

FightNestle

AP7-fonden köper även aktier i bolaget McDonalds, en snabbmatsrestaurang som till och med har uppmanat sina anställda att inte äta maten som serveras eftersom den är ohälsosam. McDonalds öppnades för första gången i Sverige av juden Paul Lederhausen 1973.

Även de judiska storbankerna JP Morgan och Goldman Sachs finns med på listan över bolag som du kanske äger aktier i. De båda bankerna anses vara en av orsakerna till den stora finanskrisen 2008. Under finanskrisen sålde JP Morgan medvetet felaktiga lån till investerare som senare gjorde brakförluster. Amerikanska skattebetalare och bankens aktieägare fick stå för notan.

Lloyd Blankfein. Goldman Sachs grundades 1869 av en judisk invandrare från Tyskland vid namn Marcus Goldman tillsammans med sin svärson Samuel Sachs.

Lloyd Blankfein, ordförande och vd för Goldman Sachs som grundades 1869 av en judisk invandrare från Tyskland vid namn Marcus Goldman tillsammans med sin svärson Samuel Sachs.

Fler bolag på listan är:

Coca-Cola
Apple Computer Inc
Pepsico Inc
Exxon Mobil Corp
Dow Chemical

Hemsidan Tidsanda, som ger tips och råd för ett mer hållbart samhälle, kommenterar det hela såhär:

De allra flesta har säkerligen inte en aning om att de stödjer multinationella bolag som bevisligen orsakat miljöförstöringar, odrägliga arbetsförhållanden, ohälsa, korruption och allmänt mänskligt lidande. Ändå vävs våra pensionspengar systematiskt in i deras fickor, mitt framför våra ögon.

För att se den kompletta listan på bolag, klicka HÄR.


  • Publicerad:
    2015-01-13 20:20