SVERIGE. Under fredagen förra veckan utsattes poliser i Tumba för stenkastning. Därefter började det brinna utanför poliskontoret och en stund senare inträffade också en explosion under en polisbuss i närheten. Polisen bekräftar nu att det var en handgranat som kastades mot bussen.

Nordfront skrev nyligen om hur polisen i den invandrartäta förorten Tumba utsattes under fredagen förra veckan för stenkastning. En stund senare brann det utanför poliskontoret i förorten och därefter, en kort stund senare, exploderade det under en polisbuss. I bussen befann sig fyra poliser.

Polisen har nu bekräftat att det rörde sig om en skarpladdad handgranat som kastades mot bussen. Granaten landade en och en halv meter från polisbussen. Ingen polis skadades dock.

”Skadorna på fordonet visar tydligt hur illa det kunde ha gått om någon stått i närheten av fordonet eller om fordonet inte haft det extra skalskydd den var utrustad med”, står det i polisens pressmeddelande som släpptes under onsdagen.

Enligt uppgifter ska explosionen ha orsakat 105 hål i bilen. Hade inte polisbussen varit förstärkt hade skadorna varit värre.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och de har goda förhoppningar om att gärningsmännen kommer att gripas.

— Förr eller senare kommer de att identifieras och vi kommer att göra allt för att de ska gripas. Exakt hur vi bär oss åt berättar vi inte förrän vi är klara. De begick ett grovt brott och ett grovt misstag, säger Palle Nilsson, kommenderingschef, enligt pressmeddelandet.

Källa:
Polisen: Det var en handgranat


  • Publicerad:
    2015-08-26 23:55