INRIKES Efter Paludans tillkännagivande om nya manifestationer i Linköping och Norrköping under söndagen står poliser samt ett 30-40-tal motdemonstranter redo för nya sammandrabbningar i ökänt ghetto.

Rasmus Paludan har uppgivit att han, trots frånvaron av beviljade tillstånd, under söndagen avser hålla Koranbrännarmöten i såväl Linköping som Norrköping.

Regeringsformen stipulerar att alla har rätt att anordna och delta i demonstrationer på allmän plats, helt oavsett omständigheter såsom att tillstånd för manifestationen i fråga saknas eller att meningsmotståndare stör densamma.

I Linköpings invandrarghetto Skäggetorp står polisen redo – likhet med ett 30-40-tal presumtiva upploppsmakare – bland vilka ett flertal bär masker, rapporterade Aftonbladet vid lunchtid.

— Det här är en situation där Sverige utsätts för tryck, och det gäller att vuxna människor står stadigt med fötterna på jorden utan att adrenalinet svämmar över, kommenterar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson till Sveriges Radio P4 Östergötland.