BROTT Interna rapporter från Polismyndigheten gör gällande att 104 poliser har anmält sig skadade efter förra veckans invandrarkravaller.

Det var under förra veckan som counterjihadisten Rasmus Paludan brände koraner i flera städer runtom i Sverige, något som resulterade i våldsamma invandrarkravaller.

I sociala medier kunde vi se hur uppretade invandrare kastade sten, kapade polisbilar och brände upp hundratals bilar.

Efter veckans upplopp har 104 poliser lämnat in arbetsskadeanmälningar till Polismyndigheten. Det rör sig enligt rapporterna om allt ifrån frakturer i händer och fingrar, hjärnskador, sårskador och klämskador till lindrigare svullnader och blåmärken efter stenkastning.

En anonym polis berättar för SVT att denne träffades av uppskattningsvis 30-50 stenar som kastades av upploppsmakarna.

— Utan skyddsutrustningen hade jag varit allvarligt skadad eller till och med död, säger polisen.

En annan polis vittnar om hur sköldar och skyddshjälmar sprack och sprängdes i bitar under tumultet. Något som resulterade i att en sten flög rakt igenom skyddsvisiret och skadade honom i pannan.

Jag fick glas i ögon, mun, näsa och jag får splitter över hela min uniform”, skriver en polis i en skaderapport. Flera oroar sig för hur deras hörsel kommer att påverkas efter att ha fått bangers kastade på sig.

Många av poliserna vittnar också om att de mått psykiskt dåligt och har känt sig stressade efter upploppen. ””Jag upplevde att de ville döda eller allvarligt skada oss” skriver en polis i sin skadeanmälan.

— Det är en stor omfattning av skador och anmälningar som kommit in. Det här är det värsta jag har sett, säger Staffan Brandt, polis och arbetsmiljöspecialist på Polismyndighetens HR-avdelning.