UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin har nyligen uttalat att massinvandringen till Europa har gått överstyr på grund av ”urvattnad nationell identitet”.

Vladimir Putin.

Vladimir Putin.

Det var under ett möte i måndags i Astrakhan i södra Ryssland med Kommittén för multietniska relationer som Rysslands president Vladimir Putin bland annat diskuterade europeiska nationers katastrofala invandringspolitik.

Som exempel tog han upp den 20-åriga irakiska migranten i Österrike som begick en uppmärksammad våldtäkt mot en 10-årig pojke, ett brott som han nu friats för på grund av att han påstår att han inte förstod språket när pojken protesterade.

Putin kommenterade det hela med att säga att situationen är ”resultatet av en urvattning av den nationella identiteten”. Han trodde också att ”skuldkänslor” för de icke-vita invandrarna kunde vara en bidragande faktor till undfallenheten. Varifrån urvattningen av den nationella identiteten och skuldkänslorna kommer ifrån förklarade han dock inte närmare.

— Ett samhälle som inte kan försvara sina barn idag har ingen morgondag. Det har ingen framtid, var den ryske presidentens dom över Europa.

Putin avslutade sin utläggning om Europas problem med massinvandringen med att avfärda västvärlden kompetens när det kommer till mångetniska och mångkulturella samhällsbyggen. Eftersom Ryssland under tusen år varit ett mångkulturellt imperium menade han i stället att ”förståelsen för dessa krångligheter är mycket djupare” hos dem än i Västeuropa.

Se utdrag från Putins tal nedan:


  • Publicerad:
    2016-11-02 06:30