INRIKES. På fredagseftermiddagen fick en affär ett samtal från en kund om att denne hittat ett rakblad inuti en av deras hundleksaker. När butikspersonalen kontrollerade resterande leksaker av samma sort hade de hittat ännu fler rakblad.

Illustrationsbild.

Personalen på Dollarstore i Sjöbo i Skåne fick i fredags eftermiddag ett samtal från en kund som hittat ett rakblad i en nyinköpt hundleksak från butiken. Leksaken var en gummigris som är till för hundar att bita i.

Det var dock inte det enda rakbladet som hittades inuti en leksak i butiken. Efter samtalet hade personalen kontrollerat de övriga gummigrisarna och hittat ytterligare sex rakblad.

— Någon har skruvat loss huvudena på leksaksgrisarna, stoppat in rakbladen och satt på huvudena igen, säger kommunpolisen Johan Sandelin.

Enligt hundägaren som gjorde upptäckten när han var centimeter från att ge den nya leksaken till sin hund, ska butiken nu gå igenom övervakningsfilmer för att försöka få tag den som preparerat hundleksakerna med rakblad.

— Man får hoppas att de hittar något på bandet och att förövarna blir tagna så att de inte kan hålla på i en annan affär, säger han och fortsätter:

— Det tar tid att skilja huvudet från kroppen och lägga i sådana grejer. Om man kommer på att göra något sådant måste man vara en sjuk människa.

I nuläget finns det inga uppgifter om att fler hundleksaker med rakblad i ska ha sålts i den specifika butiken.

Källor:
Rakblad upptäcktes i butikens hundleksak
Hittade rakblad i nya hundleksaken


  • Publicerad:
    2017-09-12 06:00