FAKE NEWS. Efter att Nordiska motståndsrörelsens Emil Hagberg ”hotat” om att ”släppa lös 1 000 fulla skinheads” i Almedalen ifall man nekas plats gråter nu Region Gotlands styrelseordförande ut i systemmedia.

Motståndsrörelsens aktivister i Almedalen. Foto: Nordfront

Under söndagen hade Nordiska motståndsrörelsen en presskonferens där man släppte ett flertal nyheter om valåret, bland annat att man även i år ska komma till Almedalen efter det mycket lyckade besöket föregående år och att man lämnat in en ansökan för detta.

Under presskonferensen yttrade Emil Hagberg från Riksledningen skämtsamt att man skulle ”släppa lös 1 000 fulla skinheads” i Almedalen ifall Region Gotland väljer att neka Motståndsrörelsen plats. Trots den uppenbart skämtsamma tonen i uttalandet fick det regionstyrelsens ordförande, Meit Fohlin (S), att gå i taket och den systemlojala lokaltidningen Hela Gotland valde att skriva en hetsartikel om presskonferensen där Fohlin oemotsagd får gråta ut om hur ”våldsamma” Nordiska motståndsrörelsen är.

Meit Fohlin. Skärmbild gotland.se

–- Vi analyserar just nu hoten och ser över hur vi ska hantera dem. Jag ser det som ett ytterligare bevis på att det här är en organisation som använder sig av obehagliga metoder, säger Meit Fohlin till Hela Gotland.

Fohlin skriver på sin Twitter att regionen ”ska göra allt vi kan för att inte igen se hur NMR finns på vår mark”. Hon har även vid tidigare tillfällen retweetat den vänsterextrema nätaktivistgruppen Juridikfronten.

Region Gotland meddelade redan igår att man ämnar neka Motståndsrörelsen plats i Almedalen, och det verkar inte som att de kommer ändra sig i den frågan. Nordfronts läsare behöver dock inte vara oroliga – oavsett vad kommer Nordiska motståndsrörelsen delta i Almedalen 2018, och allt tyder på att årets besök kommer bli ännu bättre än 2017.

Källa:
NMR:s hot: ”Kommer att bli värre”


  • Publicerad:
    2018-01-29 20:25