Den ökända judiska bankiren Lord Rotschild satsar närmare 1,4 miljarder kronor på en eurokrasch. Detta rapporterar The Telegraph.

Det hela sker genom investmentbolaget RIT, som Rothschildfamiljen lett sedan 1988. De 1,4 miljarderna satsas troligen genom så kallad valutakursderivat. Man kan säga att det är en slags finansiell försäkring där insatserna är relativt låga mot vad investeraren får tillbaka om, som i det här fallet, euron kraschar.

Att Rothschildfamiljen satsar pengar på att euron ska krascha är ett ytterligare slag mot valutan, skriver tidningen. Tidigare i veckan uttalade Finlands utrikesminister, Erkki Tuomija, att Finland förbereder sig för att lämna euron och att ”vi måste inse möjligheten av en eurokrasch”.

George Soros gav EU tre månader att ordna sina finansiella problem.

Investeringen där man hoppas på en eurokrasch kan vara ett led i en söndra och härska-strategi. Som Nordfront tidigare rapporterat hölls under förra året ett möte där skapandet av en ny världsvaluta stod på agendan (ny världsvaluta behövs). Bakom mötet stod George Soros, en svindlare som blev ökänd när han spekulerade mot det brittiska pundet och den svenska kronan på 1990-talet. Detta orsakade en finanskris mellan åren 1992-1994. Den ungerskfödde juden George Soros uttalade i juni att Tyskland och dess centralbank har tre månader på sig att lösa krisen i eurozonen, varefter det är kört för EU. Soros förordar nu ett mer samordnat system där mer makt flyttas över till bankerna. Familjen Rothschild har alltid hållit sig undan offentligheten och använder istället ofta sin hantlangare, George Soros, för att utföra sina affärer. Skapandet av en ny världsvaluta kan vara Rotschilds plan och vad passar då bättre än att först sänka de övriga valutorna? Familjen har via sitt stora inflytande på USA:s och Storbritanniens centralbanker osunt mycket att säga till om vad gäller alla beslut kring dollarn och pundet. Via sina banker i Europa kan de självklart även frammana olika skeenden vad gäller eurons position.

Rothschilds spekulation mot euron kan också vara en avledande manöver. Rotschilds historia har kantats av rena svindlerier där man genom sin förmögenhet sänkt värdet på varor för att sedan köpa upp dem. Ett sådant svindleri var det när Nathan Rothschild i London spred ut ryktet om att Napoleon hade vunnit slaget vid Waterloo (trots att han visste att det var Wellington som hade vunnit). Kursen på alla aktier sjönk och Rothschild kunde köpa upp dem för en spottstyver.

Fakta familjen Rothschild:

Grundaren av bankirfamiljen Rotschild var Mayer Amschel Rothschild, som föddes 1744 i ett judiskt getto i Frankfurt. Först skolade han sig till Rabbin, men upptäckte snart att valuta var mer intressant. Som handlare av sällsynta mynt vann han beskydd av kronprinsen Wilhelm av Hesse. Rothschild letade sig senare in i bankvärlden och kunde profitera på franska revolutionen. Det som senare skulle bli ett bankimpeirum finansierades med hjälp av stulna soldatlöner. Storbritannien hade överlåtit åt Rotschild att tillhandahålla pengar som skulle betalas ut till hessiska legosoldater, men familjen använde pengarna till sin bankverksamhet istället.

Mayer Amschels utökade sedan impeiriet genom att skicka ut sina söner till de strategiskt viktiga europeiska städerna London, Paris, Wien och Neapel. Under åren har familjen Rothschild profiterat på många krig och varit delaktiga i många svindlerier. Mayer Amschel Rothschild har sagt följande:”Låt mig utfärda och kontrollera ett lands valuta och jag bryr mig inte i vilka som stiftar lagarna.”

Artikeln i the telegraph.


  • Publicerad:
    2012-08-21 17:44