VÄRLDEN. Ryska ambassaden i Storbritannien delade nyligen en bild på sitt Twitter-konto där man utmålar Europa som ett ställe fullt med homosexuella grisar.

”Om Ryssland är på tillbakagång , varför oroa sig? Kanske är västvärldens tillbakagång och att vi hantera saker bättre mest oroande?”, skrev den ryska ambassaden i Storbritannien på sin Twitter. Man valde även att illustrera situationen med en humoristisk bild där Ryssland är en stark björn och Europa ett ställe med grisar och regnbågsflaggor.

Inlägget skapade hysteri inom HBTQ-världen och en homoaktivist skrev att ”är inte säker på om stjärnorna i bilden är tänkt att betyda något, men denna Tweet från den ryska ambassaden är full av alla olika typer av fascism”.

Man går så långt som att dra likhetstecken till Tredje rikets koncentrationsläger och homotidningen Pink News beskriver bilden som ett ”koncentrationsläger fullt av spargrisar, prytt med en prideflagga, stjärnor och ett euroområdesskylt. Den delar likheter med skylten ’Arbeit macht frei’ som hängde ovanför Auschwitz och andra koncentrationsläger”.


  • Publicerad:
    2016-10-25 20:50