USA ”Om ni inte godkänner stödpaketet till Ukraina kommer vi skicka era familjemedlemmar att strida mot ryssar i Europa”. Så lät det nyligen när kongressen ”briefades” av försvarsminister Lloyd Austin.

Som Nordfront nyligen rapporterade kämpar USA:s president Joe Biden med att få kongressen att godkänna ett nytt ”stödpaket” till Ukraina på 110 miljarder dollar att godkännas av kongressen. Problemet för Biden är att kongressens republikaner slutit sig till Donald Trump och vill istället att pengarna ska gå till att säkra landets vidöppna gränser.

Nu har Tucker Carlson avslöjat att Vita huset under en ”hemlig briefing” med försvarsminister Lloyd Austin och kongressen hotade att skicka kongressledamöternas familjemedlemmar att strida mot ryssar i Europa om det inte godkänner paketet.

”Vi skickar era farbröder, kusiner och söner att kriga mot Ryssland”, ska Lloyd Austin ha sagt till kongressledamöterna. På fråga av Elon Musk bekräftar Carlson att informationen om vad som sades under mötet är bekräftad.

Någon Twitteranvändare har lagt till ett ”sammanhang” till Carlsons inlägg, med den officiella berättelsen om vad som sades under mötet. Där framgår det att Austin ska ha förklarat att Rysslands president Vladimir Putin kommer att anfalla Nato-länder om Ryssland segrar i Ukraina, vilket ska vara anledningen till att kongressledamöternas familjemedlemmar måste kriga mot ryssar.

Detta trots att Vita huset och dess allierade tidigare har meddelat att Ukraina, liksom Sverige och Finland, måste ansluta till Nato eftersom Putin inte vågar anfalla Nato-länder.

Den ryske politikern Dmitrij Medvedev, som ofta beskrivs som Rysslands näst mäktigaste man, har kommenterat Lloyd Austins utpressningsförsök mot kongressen. Han skriver att det inte är första gången som amerikanska presidenter har försökt förmå kongressen att godkänna stora summor pengar till regimer ute i världen med hot om krig mot Ryssland.

Men Medvedev tar upp tre punkter som han påstår skiljer tidigare incidenter från dagens, nämligen:

  1. Aldrig har de skrikit efter så mycket för en andra klassens stat i förfall.
  2. Aldrig har de krävt pengarna så fräckt och aggressivt för ett land som öppet har korrumperat den sittande amerikanska presidenten och dennes familjemedlemmar.
  3. Sedan Kubakrisen har hotet om en direkt konfrontation mellan Ryssland och Nato, som skulle leda till ett tredje världskrig, varit så verkligt.