CENSUR. Under kvällen har den dokumentär som Sverigedemokraterna producerat om Socialdemokraternas historia blivit censurerad av Youtube.

Under onsdagen släppte Sverigedemokraterna en dokumentärfilm som lyfter fram och kritiserar den tidiga socialdemokratins intresse för rasbiologi och dess kopplingar till det nationalsocialistiska Tyskland.

Filmen blev snabbt ett hett samtalsämne på sociala medier och totalt hade filmen visats över 200 000 gånger, innan den på torsdagskvällen plockades ned av Youtube. Den som försöker följa en länk till filmen möts av ett meddelande om att ”videoklippet har tagits bort eftersom det strider mot Youtubes riktlinjer för communityn”.

Det är inte första gången just Sverigedemokraterna blir utsatta för censurförsök. År 2006 stängdes partiets hemsida ner av Utrikesdepartementet och SÄPO då man hade publicerat Muhammedkarikatyrer på sidan.

På senare tid är det dock främst nationalister som drabbats av censurförsök av olika slag. Nordiska motståndsrörelsens Youtube-filmer har länge censurerats, något som nyligen även drabbat Alternativ för Sverige och Nordisk ungdom.

Censuren på Youtube har tilltagit sedan regeringen kallade till ett möte i samband med ett mediadrev mot Google tidigare i år, då det var Granskning Sverige som var måltavlan.

Nationalister har även drabbats av sabotage från bankerna som stängt ner konton på löpande band, något som är oklart huruvida det ens är lagligt.

Källa:
Youtube avpublicerar omtalade filmen om Socialdemokraternas nazistiska historia


  • Publicerad:
    2018-08-02 23:10