SVERIGE. På en presskonferens idag meddelade Sverigedemokraterna att man kräver en folkomröstning om asylinvandringen. Partiet ska också börja arbeta mer utomparlamentariskt, bland annat genom att sprida annonser utomlands som ska avskräcka migranter från att invandra till Sverige.

sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna, som enligt en opinionsundersökning från igår fortfarande är Sveriges största parti, höll klockan ett idag en extrainsatt presskonferens där partiledare Jimmy Åkesson, gruppledare Mattias Karlsson, den integrationspolitiske talespersonen Paula Bieler och partisekreterare Richard Jomshof talade.

Presskonferensen hölls med anledning av massinvandringen som SD-representanterna menade orsakat en systemkollaps. Som svar på den eskalerade massinvandringen av asylsökare kräver SD nu en folkomröstning där de svenska medborgarna får ta ställning till om Sverige ska ha en fortsatt massinvandring av asylsökare. Under konferensen informerades också om att SD ska arbeta mer utomparlamentariskt då de är politiskt isolerade i riksdagen. DN skriver följande:

SD anser sig ha uttömt möjligheterna att den politiska vägen, i riksdagen, få in de andra partierna på den väg som SD vill gå i invandringspolitiken. Därför ska också partiets riksdagsledamöter i fortsättningen tillbringa så lite tid som möjligt i riksdagen i fortsättningen, för att i stället vara ute i landet, bland folket som SD uttrycker det, för att påverka opinionen. Det folkliga trycket ska bli så hårt att de andra politiska partierna tvingas ändra linje.

En annan utomparlamentarisk satsning är att SD ska publicera annonser utomlands som ska avskräcka invandrare från att komma till Sverige genom att informera invandrarna om hur överbelastat Migrationsverket är.

— Ingen ska ens tänka tanken om att komma hit. Det är inte så att människor dör om de inte kommer in i Sverige, men Sverige dör om fler människor kommer in, sa Paula Bieler under presskonferensen.

I en intervju efter presskonferensen gick Jimmie Åkesson till attack mot public service hur de vinklar krisen som Sverige befinner sig i.

— Ni lurar Svenska folket. Ni förmedlar en bild av situationen som inte är sann, sa Åkesson.


  • Publicerad:
    2015-10-15 14:25