SVERIGEDEMOKRATERNA. Allt fler röster kritiserar SD-ledningen för nepotism efter att en misstänkt otrohetsaffär avslöjats.

De senaste dagarna har det framkommit att den 34-åriga iranskan Ghazal Saberian i december förra året gjorde fem väldigt sena besök nattetid hemma hos Stefan Jakobsson (SD). Detta har fått många att spekulera i att Saberian, som saknar tidigare politisk erfarenhet och enligt Kent Ekeroth tidigare varit negativt inställd till SD, genom en sexuell affär tillförskansat sig en plats på SD:s riksdagslista.

Personer lojala till SD-ledningen menar dock att besöken, som bekräftas av offentliga handlingar, inte bevisar att en affär ägt rum eller att det inte påverkat det faktum att Saberian nu står på plats 72 på SD:s riksdagslista samtidigt som många partiveteraner petats.

En som är kritisk till att SD satt Saberian på riksdagslistan är Samhällsnytts chefredaktör Mats Dagerlind. I en krönika skriver Dagerlind bland annat följande:

Sverigedemokraterna har länge kritiserats både utifrån och inifrån för toppstyrning, konformitetskrav och nepotism. Om vi tar det sistnämnda först så är det påtagligt många flickvänner, svärmödrar och andra dambekanta till den mansdominerade partinomenklaturan som belönats med uppdrag, tjänster och anställningar av varjehanda slag. Att det inte ser särskilt bra ut behöver man knappast ens nämna. […]

Vem vill jag helst se på riksdagslistan för det parti jag överväger att rösta på – omvittnat hängivna och erfarna Sverigevänner som Kent Ekeroth, Mikael Jansson och Thoralf Alfsson eller nån festprissa som misstänks halkat in sängvägen och i bästa fall gör ett dåligt jobb men i värsta fall blir nästa skandalledamot som partiet måste utesluta eller som beslutar sig för att bli politisk vilde? Frågan är retorisk och tarvar inte ett svar.

Avslutningsvis skriver Dagerlind att han inte längre är säker på att han kommer att rösta på SD i år. Detta är ett stort bakslag för SD då Dagerlind under väldigt lång tid har varit en nyckelperson inom den SD-lojala alternativmediasfären.

Källor:
Vad krävs för att bli riksdagsledamot för Sverigedemokraterna?
Riksdagsledamot (SD) anklagas för nepotism


  • Publicerad:
    2018-04-24 13:45