KULTURMARXISM. Rallycrossföraren Viktor Johansson valde att dekorera sin rallycrossbil i HBTQ-lobbyns regnbågsfärger. Detta fick en av hans sponsorer att hoppa av och även under tävlingen var många negativt inställda till hans tilltag.

Pridebil

Viktor Johansson med sin pridebil.

Rallycrossföraren Viktor Johansson från Älvsbyn valde att dekorera sin rallycrossbil med HBTQ-lobbyns regnbågsfärger för att, enligt honom, hedra sina homosexuella vänner. På tävlingen fick det blandade reaktioner. Vissa kände sig pliktskyldiga att berömma Johanssons tilltag medan andra visade sunt förnuft och ifrågasatte varför han dekorerat bilen med just de färgerna.

— En del frågade varför jag hade dessa jävla färger på bilen? Då sa jag bara som det var och de förstod lite bättre. Det är tråkigt att det är på det sättet. Men man får försöka sålla bort det negativa och lyssna på det positiva, säger Johansson.

Även en sponsor som inte vill förknippas med HBTQ-lobbyn valde att dra sig ur när de insett att Johansson inte skulle plocka bort regnbågen från bilen.

— De frågade en teamkollega om jag skulle ha dessa färger i fortsättningen och han svarade att det skulle jag. Då ville de inte vara med. Men jag tog aldrig tiden att ringa upp dem och fråga varför. Jag vill inte lägga ner den energin. Är man så dum får det vara, säger Johansson.

Svenska rallycrossförbundet som också viker ner sig inför HBTQ-lobbyn, ser allvarligt på det inträffade. Rallycrossförbundets ordförande Bengt-Göran Grenander fördömer pliktskyldigt sponsorns agerande.

— Vi tar totalt avstånd från detta. Det är ingenting att diskutera, det här är emot våra värdegrunder, säger Grenander.

— Jag trodde aldrig att detta skulle hända inom vår sport. Jag har sett och hört det hända inom andra sporter men aldrig vår. Vi är för mångfald och vi välkomnar alla som vill vara med, fortsätter Grenander.

Källa:
Viktors pridebil får sponsor att backa


  • Publicerad:
    2016-07-12 22:15