HBTQP DC Comics tar efter Marvel. Batmans Robin har redan ”kommit ut”

Vid det här laget känner många till att att Marvel arbetar frenetiskt för att föra in antivithet, feminism och hbtqp i sina serietidningar och filmer. Nu visar det sig att deras konkurrent DC Comics (som bland annat ger ut Batman och Superman) vill göra samma sak.

För några veckor sedan valde DC att förvandla Batmans sidekick Robin till bisexuell och nu uppger en källa inom serietidningsvärlden att nästa mål är att göra Stålmannen till bög.

Ännu overifierade uppgifter menar att Stålmannen i juli nästa år kommer lanseras som en hbtqp-karaktär. Russia Today, som snappat upp nyheten, kommenterar syrligt: ”Stålmannen har mött många fiender, men hans största kamp kan vara med en utgivare som vill förändra allt han representerar, inklusive hans sexualitet.”

Bakom uppgifterna står serietecknaren Ethan Van Sciver, som bland annat tecknat The Green Lantern och The Flash för DC Comics och New X-Men för Marvel. Van Sciver berättar om planerna I en livestream på sin Youtube-kanal ComicArtistPro Secrets. Van Sciver är sedan 2017 en oberoende serietecknare och en central person inom rörelsen Comicsgate som arbetar emot den pågående ”woke”-agendan inom serietidningsindustrin.

"Jag har en källa inom DC Comics som är medveten om projektet och meddelade mig om det i upprördhet. Jag får höra att det är några utgivningar borta. Jag är säker på min källa, men kanske genom att läcka nyheterna kan jag ha ändrat kursen för Jonathan Kents sexuella identitet. Vi får se!"

Svårigheten med att göra Stålmannen till en representant för hbtqp-världen är att den ursprungliga Stålmannen-karaktären, Clark Kent, lever i ett heterosexuellt förhållande med Lois Lane. Lösningen ska enligt van Sciver vara att DC tar död på Clark Kent och ersätta honom med hans son Jonathan Kent som man i sin tur gör till homofil.

Att Stålmannen används i judisk propaganda är visserligen ingenting nytt. Stålmannen är skapad av två judar, Jerry Siegel och Joe Shuster, som 1940 användes sig av superhjälten för att bekämpa Hitler (något som Marvels judar gjorde året därpå med Captain America). Förutom den judiska agendan ses det som otvivelaktigt att Kal-El (Clark Kents kryptoniska namn) själv är jude där han representerar främlingen som till slut ska leda mänskligheten (gojerna) såsom en judisk Messias med gudaliknande krafter.