Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Syndikalistpöbel misshandlade meningsmotståndare – en vänsterextremist får samhällstjänst

Av Redaktionen, 2020-09-11
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. En vänsterextremist som deltog i misshandeln där Youtubern ”Ulven” oprovocerat slogs och sparkades i huvudet döms nu till samhällstjänst.

Vänsterextremisten Elias Pettersson (911017-1536), tidigare Elias Tångvik, döms nu till 75 timmars samhällstjänst efter att år 2018 ha deltagit i den oprovocerade misshandeln av Youtube-profilen Ulven, som brukar motdemonstrera med fyndiga budskap.

Åklagaren yrkade ursprungligen på att Pettersson skulle fällas för grov misshandel, då våld mot huvudet förekom och den samling Pettersson ingick i angrep Ulven i stort numerärt överläge. Detta blev dock i domen bara misshandel av normalgraden, då man inte kan bevisa att Pettersson själv ska ha sparkat mot huvudet.

Pettersson påstår själv att han agerat i nödvärn, då personer ”med anknytning” till Nordiska motståndsrörelsen ska ha befunnit sig i närheten. Han har då drabbats av ”tunnelseende” och oprovocerat angripit Ulven. Detta är dock ingenting rätten går med på, utan man konstaterar i domen att våldsanvändningen var oprovocerad och att det inte spelar någon roll om man utan grund säger sig tro att någon ska gå till angrepp.

I samband med misshandeln fick Pettersson en hel del uppmärksamhet på forumet Flashback. Enligt användare listades Pettersson tidigare som styrelseledamot för Syndikalistiskt Forum i Göteborg.

På Flashback uppmanas folk också att mejla filmen när Pettersson och hans kamrater misshandlar Ulven till hans dåvarande arbetsgivare, Kunskapsskolan i Krokslätt. Men inte heller där listas han längre som anställd som elevassistent. Huruvida han kunnat behålla jobbet efter misshandeln är oklart.

Källa: Göteborgs tingsrätt, målnummer B11613-18


  • Publicerad:
    2020-09-11 10:00