Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Breivik ansöker om villkorlig frigivning – kallar Pär Öberg som vittne

Breivik vill bli villkorligt frigiven istället för att sitta isolerad Nästa vecka hålls förhandlingen där Pär Öberg är kallad att vittna.

Diakon som utsett Greta till Guds profet: “Idag firar nazister och sverigedemokrater Utøya”

VÄNSTERBLIVENHET. Anna Ardin, mest känd för att ha anklagat Julian Assange för våldtäkt och i egenskap av diakon upphöjt Greta Thunberg till profet, påstår nu att ”nazister och sverigedemokrater” firar årsdagen av attacken på Utøya.

Utøya blir skolämne i Norge – elever ska lära sig om “ideologin bakom”

NORGE. Även om attackerna i Oslo och Utøya 2011 ofta tas upp i norska skolor talas det sällan om ”ideologin bakom” händelsen. Det ska man nu ändra på, genom att bland annat ta fram läromedel för att hjälpa lärarna.

Breivik har bytt namn

NORGE. Massmördaren Anders Behring Breivik har bytt namn enligt uppgifter från hans advokat.

Breivik förlorar mål mot staten

NORGE. Anders Behring Breivik anklagar den norska staten för att bryta mot de ”mänskliga rättigheterna” då de hållit honom fängslad i isolering. Nu har han förlorat målet i hovrätten.

Spelfilm om Utøya planeras

KULTUR. Regissören Paul Greengrass har planer på att göra en spelfilm om terrordådet som skedde på Utøya i Norge 2011 och kommer nu att intervjua familjerna till offren

Norska staten överklagar Breivik-domen

NORGE. Den norska staten överklagar Oslo tingsrätts dom om att Anders Behring Breivik ska ha behandlats omänskligt i fängelset.

Breivik vill starta ett “ariskt brödraskap”

NORGE. Under dagen påbörjades en rättegång där Anders Behring Breivik stämt den norska staten, då han anser att hans rättigheter kränkts. Under rättegången har det framkommit att Breivik planerat att starta ett brödraskap inom fängelsevärlden och att han försökt skicka brev till Peter Mangs.

Mordvåg i Västsverige

INRIKES. Fler mord har hittills i år skett i Västsverige jämfört med förra året. Totalt misstänker polisen att det är minst 20 personer som har blivit mördade.