Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Barn tvångsomhändertas efter ”avskärmning från samhället”

Föräldrar anklagas för att ha undanhållit förskola och vacciner från pojken ”Påtaglig risk för skada på barnets hälsa och utveckling” enligt Förvaltningsrätten.

Christer Mattsson kritiserar Säpos orosanmälningar: “Uppenbart att det används som ett hot”

DEBATT. Den så kallade nazistexperten Christer Mattsson går hårt ut mot Säpos orosanmälningar till Socialtjänsten mot nationalsocialistiska föräldrar i en intervju med judinnan Karin Brygger.

Jeffrey Epsteins och Ehud Baraks agent Nicole Junkermann – finanskvinna med rätt att styra

UTRIKES. Den åtalade pedofilen Jeffrey Epstein har ett omfattande nätverk som sträcker sig till Israels försvarsmakt och till eliten i London. Möt finanskvinnan och Mossadagenten Nicole Junkermann, rådgivare åt Brittiska hälsomyndigheten.

Fem barn hölls isolerade från omvärlden i Skåne

INRIKES. Fem syskon mellan 4 och 18 år har hållits fullständigt isolerade från övriga samhället av sina föräldrar i Ystadtrakten. Barnen har aldrig gått i skolan, och kunde vid upptäckten förra året inte knyta sina skor, gå på toaletten eller duscha själva. Socialtjänsten har omhändertagit fyra av barnen.

Svenska socialtjänsten tog tre barn från deras ryske pappa — placerades i muslimsk fosterfamilj – Uppdaterad

SOCIALTJÄNSTEN. En rysk man kidnappade i desperation sina tre döttrar för att rädda dem från fosterhemsplaceringen hos en islamistisk familj i Sverige. Polska myndigheter har nu ställt sig på pappans sida.

Myndigheterna skyddar pedofilerna i Lügdeskandalen

PEDOFILI. I tyska Lügde har en pedofilskandal rullats upp som anses vara en av de värsta någonsin. Även socialtjänsten och poliser misstänks för att ha deltagit i barnvåldtäktsverksamheten. Myndigheter och politiker har mörkat historien.

Rullstolsburen hotas med vräkning på grund av myndighetsbyråkrati

VÄLFÄRDSSAMHÄLLET. En rullstolsburen 23-åring i Kalmar hotas av vräkning från sin bostad sedan ett byråkratiskt dödläge mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten gör att han inte har någon inkomst.

Polen beviljar asyl till norsk kvinna

UTRIKES. Polen har beviljat asyl till en kvinna från Norge, där de sociala myndigheterna hotat att ta vårdnaden om hennes barn.

16-åring åtalas för mord på hemlös rumän

BROTT. En 16-åring och ett barn mördade tillsammans en hemlös rumän i Huskvarna i augusti. Idag åtalas 16-åringen.

Skolrektor varnar för att åka till Kalmar centrum

SAMHÄLLE. Numera är det så våldsamt i Kalmar att en skolrektor varnar elevernas föräldrar för att låta barnen uppehålla sig i köpcentret Baronen och kring järnvägsstationen.

Socialtjänsten förfaller

SVERIGE. En ny rapport visar att socialtjänstens chefer upplever arbetssituationen som ohållbar. Långa handledningstider, bristande kompetens och hög arbetsbelastning gör att barn och föräldrar inte kan vara garanterade en rättvis och säker utredning. Fyra av tio chefer i barn- och ungdomsvården uppger att man inte klarar arbetet enligt socialtjänstlagens intentioner.