ÖSTERSUND. Lokaltidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen kommer inte tillåta Sverigedemokraterna att annonsera inför nyvalet. Anledningen är att partiet gör valet till en fråga om invandring vilket är detsamma som att det ”går emot mänskliga rättigheter”.

Östersunds-posten var en av de tidningar som inför EU-valet bojkottade Sverigedemokraternas annonser. Detta kommer man göra på nytt vid nyvalet med hänvisning till att partiet ”går emot mänskliga rättigheter”, enligt P4 Jämtland.

Enligt Hans Lindeberg, chefredaktör på den centerpartistiska tidningen är en av orsakerna till beslutet att partiet har ”sina rötter i rasistisk ideologi”. En annan är att det vill minska invandringen:

– Det beror på att Sverigedemokraterna är inget parti som de andra partierna. Det är ett parti som har sina rötter i rasistisk ideologi. Det har de visat med sin politik och nu i det här valet gör de dessutom hela valet till en fråga om invandring, säger Hans Lindeberg till P4 Jämtland.

Socialdemokratiska Länstidningen tar nu efter sin kollega och stoppar partiets annonser. LT hänvisar till ”det nyhetsläge som råder, där det mer tydligt framkommer att det är ett enfrågeparti”. Länstidningen har tidigare gjort sig känd för att ha utmålat Jimmie Åkesson som en kackerlacka som borde utrotas.

Östersunds-Posten och Länstidningen tillhör den obskyra och insynsskyddade mediekoncernen Mittmedia.

Källa:
Tidningarna ÖP och LT bojkottar annonser från SD


  • Publicerad:
    2014-12-13 00:45