BROTT. Fyra eller fem personer med tillhyggen attackerade under morgonen tre tiggare utanför en Icabutik i Jörlanda utanför Stenungsund. Gärningsmännen flydde sedan från platsen i en svart skåpbil.

Icabutiken i Jörlanda.

Under onsdagsmorgonen vid halv tiotiden attackerades tre tiggare utanför en Icabutik i Jörlanda av en grupp på fyra till fem personer med någon form av tillhyggen och stenar. Två av tiggarna skadades allvarligt och fick föras till sjukhus.

— Det har pratats om olika tillhyggen, så jag vet inte vad det rör sig om. Man kan spekulera i om det är ett platsbråk eller någonting, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Icabutikens ägare Linda Karlsson var en av flera personer som blev vittne till händelsen och hon beskriver situation som tumultartad.

Det var här utanför det hände. Det flög stenar och var lite blod. Båda killarna var blodiga. De kastade sten på dem, säger Karlsson.

De misstänkta gärningsmännen försvann sedan från platsen i en svart skåpbil vilket styrker bilden av att det handlar om ett bråk mellan rivaliserande grupper av tiggare. Poliserna letar för tillfället efter skåpbilen.

Källa:
JUST NU: Tiggare överfölls vid butik


  • Publicerad:
    2017-02-22 11:45