ORGANISERAD BROTTSLIGHET. Efter ett bråk om en tiggarplats utanför matvarubutiken Willys i Gävle greps en 18-årig tiggare av polis. Vid visitationen visade sig kvinnan ha 53 000 i kontanter gömda i bh:n.

Zigenarna på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Zigenarna på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

När en 32-årig så kallad tiggare ansågs ha tagit några andras tiggarplats uppstod ett bråk och polisen kallades till platsen. En 18-årig kvinna ska ha slagit den 32-åriga kvinnan och även hotat med att döda henne om hon anmälde händelsen till polisen.

De skrek att jag skulle lämna platsen,  uppger 32-åringen i förhör som även menar att ”tiggeri är en organisation som bedrivs av maffian”.

Den 18-åriga kvinnan greps på platsen av en polispatrull som vid visitation hittade 53 000 kronor i kvinnans bh.

— Pengarna är mina, min makes, min farbrors och hans fru, Det är jag som växlar pengarna, samlar ihop dem och tar hand om dem så länge, Vi köper mat tillsammans och sparar en del till Bulgarien. Det är bra att vi har pengarna på ett ställe, uppger den 18-åriga  kvinnan i polisförhör.

De båda tiggarna kommer från Bulgarien och den 18-åriga kvinnan menar att hon fått sina pengar genom att tigga och plocka blåbär. Som dagsinkomst uppger hon att hon själv får 100 till 150 kronor om dagen för tiggeriet och att hon fått 8 kronor kilot för blåbären som hon tidigare plockat. Hon medger dock i förhör att tiggeriet är organiserat och att det finns ett fåtal personer som styr över många tiggare.

— De luras hit och tvingas att tigga. De har inget val, säger hon

Källa:
Hade 53 000 kronor i bh:n


  • Publicerad:
    2014-10-15 19:15