INRIKES. Utanför en livsmedelsbutik i Växjö greps idag en tiggare misstänkt för ringa misshandel. Han ska ha ha givit en kvinnlig kund en örfil då hon vägrade ge mannen pengar.

I torsdags skulle en kvinna handla i en livsmedelsbutik i Växjö och möttes av en man i 50-års åldern som satt utanför butiken och tiggde. Tiggaren försökte få kvinnan att ge honom pengar, men när hon vägrade ställde han sig upp och gav han henne en örfil. Kvinnan kontaktade då butikspersonalen som såg till att tiggaren avlägsnade sig från platsen. Någon anmälan upprättades inte vid den tidpunkten.

Under fredagskvällen besökte kvinnan återigen affären och såg då att samme man återigen satt utanför butiken och tiggde. Hon bestämde sig då för att ringa polisen som snabbt kom till platsen och kunde gripa mannen. Under förhör med polisen nekade tiggaren till att ha begått något brott och efter kontakt med åklagare beslutade de att mannen kunde släppas på fri fot i väntan på ytterligare besked. Händelsen rubriceras som ringa misshandel.

Några ögonvittnen till händelsen finns inte, men polisen har varit i kontakt med butikspersonalen som pratat med kvinnan efter att hon blivit slagen.

Källa:
Kvinna vägrade skänka pengar – fick en lavett


  • Publicerad:
    2017-01-27 20:50