NÄTHAT. En transa som valde att kämpa för feminismen kom sedermera att bli utfryst av feministerna på grund av att han var man. I sviterna av det näthat som följde mot transan valde han att ta sitt liv.

Transan Lucas Hertzman, som påstås ha varit en långvarig förkämpe för transexuella mäns rättigheter, har nu begått självmord. Hertzman var inte bara en förkämpe för transor utan var även feminist. Detta fick honom att gå med i den vänsterradikala feministorganisationen FEMEN.

Efter en tid i organisationen började feminister ifrågasätta varför han som man fick kämpa vid deras sida och till slut valde Hertzman att lämna organisationen.

– Att jag var med blev en väldig kontrovers i hela rörelsen. Men jag tyckte det var värt det. Jag ville ju bara göra det som var feminismens bästa. Men när Femen Sweden blev större så behövdes jag inte längre, sa han i en intervju i december ifjol.

Hertzmans historia av ihärdigt fjäskande gentemot feministerna hjälpte honom dock föga i sviterna av hans utträde. Istället överöstes han av hat från etablerade feminister, däribland Fi:s ungdomsförbund Unga feminister, vilket alltså ledde till att han begick självmord igår.

Relaterade artiklar:
Femen hyllar ”Bomber Harris” för massakern i Dresden!

Källor:
Feministerna näthatade transexuell man till döds
Feministisk proteströrelse – inte för alla


  • Publicerad:
    2014-07-01 01:55