IRAN. En satirisk tecknad film om USA:s president ska upplysa medborgarna om USA:s statsterrorism.

Den tecknade satiriska kortfilmen Trumpet som nyligen sänts i iransk tv skildrar USA:s president Donald Trump som en krigshetsande idiot som bara är intresserad av att hävda sig själv.

Hans enerverande tutande i en Trumpet för att göra väsen av sig följs av personliga och politiska projekt.

Likt de gamla judiska skämtfilmerna om Gråben och Hjulben drabbas Trump av problem och bakslag efter varje utspel.

Den tecknade presidenten låtsas vänligt skaka hand med en ledare från Kina varefter han sliter av dennes underarm, blåser en strid ström av Twitterbubblor medan han sitter på toaletten, och firar avtäckandet av en ful staty av sig själv föreställande en fredsduva tillsammans med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Judar styr
I den mest talande scenen hålls han fram av ett par gigantiska judiska händer för att visa att han lyder Israel och sina judiska herrar.

Kortfilmen Trumpet framställdes av iranska Memri TV som gör politiska informationsfilmer om bland annat terrorism och ideologiska trender i Mellanöstern. Materialet sägs vilja varna allmänheten för terrorism och extremism.

Propagandafilmernas enkla och humoristiska form syftar till att på ett lättförståeligt sätt informera en internationell publik om iransk syn på världspolitiken.

Nyligen har USA:s hot mot Iran intensifierats sedan Pentagon skickat hangarfartyg till Persiska viken för att möta vad Israel kallar iranska hot om anfall.

Källa:
In Iranian cartoon, Trump is a moron controlled by Israel


  • Publicerad:
    2019-06-16 13:00