PRESIDENTVALET I USA. Republikanernas Donald Trump höll under dagen ett tal där han gick igenom de saker han skulle göra under sina första hundra dagar som president. Förutom restriktioner mot bland annat invandring talade Trump om att han såg fram emot att stämma de kvinnor som sagt sig ha blivit sexuellt trakasserade av honom.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump höll talet i Gettysburg, Pennsylvania, en symbolisk plats i den amerikanska historien som betydde mycket för landets enande under inbördeskriget.

Talet inleddes med Trumps kampanjmantra om att presidentvalet den åttonde november är ”riggat” av media och etablissemanget. Därefter gick han till motangrepp mot de kvinnor som inför valet helt plötsligt kommit på att de tidigare blivit sexuellt antastade av den republikanske miljardären. Trump sa att han kommer att stämma kvinnorna efter att valet är över därför att ”alla kvinnornaljög när de trädde fram för att skada min kampanj”.

Det som Trump fokuserade mest på i talet var dock att upprepa hans viktigaste kampanjfrågor så som att stoppa korruptionen i Washington, skydda amerikanska arbetare genom protektionistiska handelsavtal samt att stoppa den illegala invandringen.

Källa:
Trump makes ’closing argument,’ again attacks accusers


  • Publicerad:
    2016-10-22 23:00