USA. Donald Trump har beslutat att stoppa alla flyg från Europa till USA, undantaget amerikanska medborgare och flyg från Storbritannien. Detta för att bromsa spridningen av coronaviruset.

USA:s president Donald Trump. Foto: Michael Vadon (CC BY-SA).

Under gårdagen meddelade Världshälsoorganisationen (WHO) att man klassar coronasmittan som en så kallad pandemi, vilket innebär att det är en smitta som sprids snabbt över flera världsdelar.

Nu har USA:s president Donald Trump beslutat att stoppa alla flyg från Europa. Personer som befunnit sig i ett Schengenland 14 dagar före avresa till USA kommer inte att släppas in i landet enligt presidentens beslut. Detta för att minimera spridningen av corona i USA.

— Efter att ha konsulterat regeringens smittskyddsexperter har jag beslutat att införa flera allvarliga, men nödvändiga, åtgärder för att skydda alla amerikaners hälsa och välmående, förklarade Donald Trump i ett tal till nationen.

De enda som undantas är amerikanska medborgare som testats, liksom de som reser från Storbritannien. Beslutet gäller från och med fredag och 30 dagar framåt.

USA har sedan tidigare infört ett liknande inreseförbud från Kina och Sydkorea.

Källa:
Trump suspends ALL travel from Europe for 30 days starting Friday as he addresses nation on coronavirus


  • Publicerad:
    2020-03-12 12:00