MÅNGKULTUREN. Den nya rasfrämmande eliten i Storbritannien visar allt oftare sitt förakt för demokrati. Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan har förbjudit demonstrationer till stöd för den amerikanske presidenten, samtidigt som han tillåter och ger sitt stöd åt demonstrationer som protesterar mot Trumps besök.

Precis som i många andra europeiska länder har yttrandefriheten i Storbritannien begränsats alltmer under senare tid.. Numera tycks inte landets maktelit längre vilja dölja det heller.

Häromveckan förbjöd Sheffields borgmästare, somaliern Magid Magid, USA:s president Donald Trump sätta sin fot i staden under sitt besök i Storbritannien. Detta trots att borgmästaren inte har några sådana befogenheter.

Londons borgmästare, araben Sadiq Khan, har tidigare uttryckt att han vill se ett inreseförbud för Trump till hela Storbritannien. Det lyckades han inte få igenom, men han använder ändå sin makt till att styra opinionen till Trumps nackdel. Polisen i Sadiq Khans London har nu använt sig av lagen om störande av allmän ordning för att hindra att en demonstration till stöd för Trump utanför den amerikanska ambassaden kan genomföras. Detta trots att en stor Trumpfientlig och enligt massmedier illasinnad demonstration tilläts under lördagen.

Under de nu sedan flera veckor pågående protesterna mot fängslandet av medborgarjournalisten Tommy Robinson, vilka har fått mycket lite uppmärksamhet i traditionella medier i Sverige, planerades en ”Välkommen Trump”-manifestation utanför den amerikanska ambassaden som skulle gå från ambassaden till Whitehall. Där skulle demonstrationståget ansluta sig till en separat ”Befria Tommy Robinson”-manifestation till stöd för den pro-israeliske och anti-arabiske Robinson.

Men Londonpolisen, som i stor utsträckning lyder under borgmästare Sadiq Khan, stoppade både ”Välkommen Trump” och ”Frige Tommy Robinson”-demonstrationerna. Detta trots att en mycket större anti-Trumpdemonstration alltså tilläts hållas under lördagen, då minst sex aggressiva vänsterdemonstranter greps för våldsamt upplopp. Stora plakat med svordomar och runda ord blandades med budskap som ”Dö, Trump, Dö!”.

— Jag tänkte gå till amerikanska ambassaden för att delta i demonstrationen som välkomnar Trump till landet, säger David Kurten, en folkvald medlem i Londongruppen för Brexit, som representant för det milt invandringskritiska partiet UKIP.

— Men ett par vänliga poliser som bara utförde sina order gav mig ett papper som informerade mig om att de använder avsnitt 12 i lagen om allmän ordning utanför amerikanska ambassaden, vilket innebär att det är förbjudet att gå dit eller ha någon form av demonstrationståg, säger Kurten och fortsätter:

— De sade också att jag själv riskerar att bli gripen om jag går dit i en grupp bestående av tre eller fler personer. Yttrandefriheten är alltså död.

Borgmästare Khan har aktivt uppmuntrat alla anti-Trump-protester, och uttryckte i medier sitt stöd för en obscen ballong som karikerade Trump, just med hänvisning till ”yttrandefrihet” och ”rätten att protestera”.

Khan har också lagt nästan 2 miljoner skattepund för att finansiera den allt mer aggressiva ”näthatsbrottsenhet” som används i den prioriterade ”brotts”-bekämpningen av människor som skriver elaka kommentarer på internet. Denna prioriterade brottsbekämpning riktas nästan enbart mot vita människor, precis som i Sverige.

Källa:
‘Free Speech Is Dead’ – Police in Khan’s London BAN Pro-Trump Rally at U.S. Embassy


  • Publicerad:
    2018-07-16 09:00