POLEN En explosion vid ukrainska gränsen har lett till att det polska säkerhetsrådet sammankallats. Incidenten sker samtidigt som Ryssland uppges skjuta kryssningsrobotar över hela Ukraina.

En explosion har dödat två personer i den polska staden Przewodów. Staden ligger strax fem kilometer från gränsen till Ukraina, och enligt Associated Press (AP) uppger en högt upsatt amerikansk tjänsteman att ryska missiler ligger bakom explosionerna i staden.

Polen, som är ett av Natos medlemsländer, utreder händelsen för fullt. Enligt den polska tidningen Interia befinner sig representanter från armén och lokala myndigheter på plats i staden för att ta reda på exakt vad som har hänt. Parlamentsledamoten Lech Sprawka uttryckte följande till Interia:

— Jag ska till platsen, men samtidigt kontrollerar vi om det inte var en slumpmässig händelse

Explosionen ska även ha förstört en spannmålstorkanläggning och en traktor. Det finns även uppgifter om stora kratrar i marken. Värt att notera att de flesta uppgifter i skrivande stund ännu är obekräftade, men de kommer i samband med att uppemot hundra nedslag av kryssningsrobotar rapporterats över hela Ukraina under dagen.

Polska medier rapporterar enligt finska regimstyrda Svenska YLE att premiärministern har sammankallat landets säkerhetsråd.