BROTT. En ung man i 20-årsåldern knivskars allvarligt vid ett bråk i Skellefteå under lördagsnatten. Mannen fördes till sjukhus där han senare avled till följd av sina skador. Fem personer sitter anhållna efter händelsen. En av dem är misstänkt för dråp.

morobacke3

Morö Backe torg i Skellefteå.

Polisen larmades till det invandrartäta bostadsområdet Morö Backe i Skellefteå klockan 00:10 under natten. Larmet handlade om ett knivbråk på Morö Backe torg. När polisen anlände till platsen fann de en allvarligt knivskuren man i 20-årsåldern. Mannen var vid medvetande och fördes snabbt till sjukhus där han avled till följd av sina skador några timmar senare.

Den avlidne mannen var inte hemmahörande i Skellefteå. Fem personer greps i samband med dådet. En av dem, en man i 25-årsåldern är misstänkt för dråp.

— Nu väntar förhör med männen som sitter frihetsberövade. Vi genomför också en teknisk undersökning på platsen. Nu måste vi samla in så mycket information som möjligt. Hämta in all relevant information från platsen och liknande, undersöka om det finns övervakningskameror exempelvis, säger Peder Jonsson, presstalesman vid polisen.

Polisen är väldigt förtegen med att lämna ytterligare kommentarer i dagsläget. Men vill gärna ha in iakttagelser från allmänheten.

Källa:
I natt: Man i 20-årsåldern död efter knivbråk på Morö Backe


  • Publicerad:
    2016-10-09 13:25