UTRIKES. Vita huset anklagar Assad-regeringen i Syrien för att planera en kemisk attack som kommer att leda till ett massmord på civila i landet.

Bashar al-Assad anklagas av USA för att planera ett kommande massmord.

Enligt USA planerar den syriska regeringen en kemisk attack som troligtvis kommer att resultera i ”massmord av civila, bland annat oskyldiga barn”. Vita husets pressekreterare Sean Spicer säger:

— Om Assad genomför ännu ett massmord med kemvapen kommer han och hans militär få betala ett högt pris.

Vad exakt det är som tyder på att Syrien planerar att genomföra ett massmord vill inte Spicer svara på. Vita huset vill heller inte svara på varför Syriens president Bashar al-Assad skulle vilja genomföra en kemisk attack mot barn och civila eller vad han skulle få ut av det. Det hela blir mer förvirrade då Assad nyligen sa tvärtom, att han tror att de värsta konflikterna i Syrien nu är över, såtillvida inte västmakterna börjar stödja de islamistiska grupperingarna i landet.

USA har tidigare anklagat Bashar al-Assad för att ha utfört en gasattack i Khan Shaykhun den 4 april då nästan 100 personer dödades. Tre dagar efter attacken avfyrade USA 59 stycken missiler mot den flygbas som Syrien påstås ska ha använt i samband med gasattacken. USA har dock inte kunnat lägga fram några konkreta bevis för sina anklagelser mot Assad, varken då och inte nu i samband med de nya anklagelserna om en planerad attack.

Källa:
USA: Syrien kan planera ny kemattack


  • Publicerad:
    2017-06-27 10:50