UKRAINA. Den 20 april kommer USA:s armé genomföra en militär övning vid en bas i västra Ukraina. Under övningen kommer bataljonen Azov också medverka.

us-army-ukraine

Amerikanska soldater på plats i Boryspil flygplats i Kiev.

290 amerikanska fallskärmsjägare kommer genomföra en gemensam övning tillsammans med 900 ukrainska nationalgardister, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten med flera tidningar. En av de ukrainska enheter som kommer delta i övningen är bataljonen Azov, bekräftar den ukrainske inrikesministern Arsen Avakov på Facebook.

Amerikanska kommandosoldater, till antalet 290, kommer till Javoriv övningsfält, Lviv-regionen, den 20 april. Där kommer en långsiktig militär övning med 173rd Airborne Brigade Combat Team från USA:s armé och stridsenheter i Nationalgardet att hållas.

Utöver Azov kommer bland annat bataljonerna Jaguar och Omega liksom bataljoner från bland annat Kiev, Kharkov och Lviv att delta i övningarna. Pentagons taleskvinna, Eileen Lainez, har bekräftat att övningarna kommer att äga rum och att de går ut på att amerikanska soldater ska utbilda Azov och de övriga bataljonerna.

I synnerhet kommer utbildningen att hjälpa Ukrainas regering att utveckla sitt nationalgarde att genomföra inhemska försvarsoperationer.

Källor:
Ukraine: US-Armee kooperiert bei Manöver mit rechtsextremer Miliz
US Army to Train Ukrainian Fascist Militias
US forces to hold exercises in Ukraine


  • Publicerad:
    2015-04-05 23:40