Lördagen den 21/7 genomförde Kampgrupp 204 en offentlig flygbladsutdelning samt tidningsutdelning i Tibro.

Vid lunchtid ställde kamraterna sig utanför Ica och Systembolaget med valtidningar och flygblad i händerna redo för allt, men framförallt trevliga möten med invånarna i Tibro.

Önskningen slog in, för efter bara fem minuter stannade den första kvinnan till och ställde lite frågor. Kvinnan ville främst veta hur det kunde vara möjligt för aktivisterna att stå där, vilket hon fick till svar att det finns något som heter yttrande- och mötesfrihet. Kvinnan förstod uppenbarligen inte vad det innebar, men så röstade hon också på Feministiskt initiativ och tyckte att Gudrun Schyman var en klok kvinna. Det sista hon sa var att hon ville gå iväg och gråta. Det tyckte aktivisterna lät som en bra idé och önskade henne lycka till.

Utöver några få dåligt informerade personer likt kvinnan ovan så fanns det även kunnigt folk på plats. En norrman, en jugoslav och en svensk var några bland de mer informerade. De kände igen motståndsmännen och visste på ett ungefär vad Nordiska motståndsrörelsen står för. Längre diskussioner hölls med dessa personer och tidningar delades ut. Några sade även att de skulle rösta på Nordiska motståndsrörelsen i valet.

Det var sammantaget en väl lyckad dag med fint väder och utan trakasserier.


  • Publicerad:
    2018-07-24 05:30