VÅLDSVÄNSTERN. Den 30 september greps vänsterextremisten Tobias von Borstel av polisen i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration. Nu har von Borstel återigen gripits och är en av de misstänkta i en utredning som bland annat berör ett misstänkt mord.

Tobias von Borstel har nu gripits i samband med i pågående mordutredning.

Vänsterextremisten Tobias von Borstel, som greps i samband med Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg, har återigen gripits. Denna gång är von Borstel misstänkt för en gärning som ingår i en mordutredning. Under fredagen hölls häktesförhandlingar som ska ha kopplingar till ett misstänkt mord som ska ha begåtts utanför Uddevalla förra onsdagen. Misstankarna gäller även en misshandel som ska ha ägt rum i Göteborg under förra veckan samt skyddande av brottsling.

Tobias von Borstel greps i samband med Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Enligt Sveriges radio är det en man i 40-årsåldern och två män i 20-årsåldern som häktats på grund av utredningen.

Den 40-årige mannen misstänks för skyddande av brottsling, medan de unga männen misstänks för synnerligen grov misshandel respektive mord. Vilken av dessa misstankar som gäller Tobias von Borstel framgår inte av dagboksbladet.

Exakt hur misstankarna är sammankopplade är i dagsläget oklart, men de kan antas hänga ihop då de enligt SR ingår i samma brottsutredning. Enligt Sveriges radios artikel ska en av 20-åringarna ha gripits i Tyskland och därefter utlämnats till Sverige.

Det misstänkta mordoffret är enligt Sveriges radio en man i 35-årsåldern. I en tråd på Flashback pekas brottsoffret ut som en man som bor i Göteborg och som sannolikt är homosexuell. Vilka motiv som ska ligga bakom det misstänkta mordet är än så länge oklart.

Den 35-årige mannen har än så länge inte återfunnits. Missing People Göteborg gick tidigare skallgång efter mannen i Hogstorp utanför Uddevalla, dock utan resultat. Enligt Bengt Espling, som är en av de engagerade, är det inte uteslutet att man kommer söka efter mannen igen.

Nordfront kommer följa utvecklingen i fallet.

Källor:
Uddevalla TR B 3258-17 Dagboksblad 2017-12-15
Misstänkt mord i Uddevalla – offret har inte hittats


  • Publicerad:
    2017-12-17 15:41