Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Facebooktroll utmanades på livesänd radiodebatt – tolkade inbjudan som “förtäckt hot”

Av Redaktionen, 2019-01-11
redaktionen@nordfront.se

TROLL. Ett ökänt vänstertroll på Facebook utmanades på debatt i Radio Nordfront för att ges en möjlighet att ”omvända rasister” inför tusentals lyssnare. Inbjudan togs dock inte emot väl, då trollet grät ut om att det egentligen var ett ”förtäckt hot”.

Nordfront fick ett tips om att ett känslosamt vänstertroll sökte information på Facebook om hur man ”omvänder rasister”. Mannen i fråga tycks till vardags mest vara intresserad av att spamma ut information om att SD egentligen är ”nazister”, men Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist tyckte likväl att det vore intressant att ge honom en chans att försöka omvända Radio Nordfront-gänget i livesänd radio.

Vänstertrollet i fråga är en medelålders småföretagare från Mellansverige som tycks lägga ner en stor del av sin fritid på att svartmåla meningsmotståndare på sociala medier, blandat med starka känsloutspel om hur illa han tycker om människor med åsikter som avviker från hans egna. Men med tanke på att det var Holmqvist som kontaktade honom, och att han dessutom valde att tacka nej till att medverka i en offentlig debatt, har Nordfront valt att inte offentliggöra hans identitet.

Efter att Holmqvist under torsdagskvällen skickat iväg en erbjudan till mannen om att få delta i ett avsnitt ocensurerad radio, och där få möjlighet att inför tusentals lyssnare omvända inte mindre än fem nationalsocialister blev det uppenbart att mannen kände sig skrämd av tanken på att diskutera med meningsmotståndare.

Mannens Facebook-inlägg med skärmdumpar från konversationen med Simon Holmqvist.

Den samlade konversationen som vänstertrollet tolkade som ”förtäckt hot”. Klicka för förstoring.

Många av hans antirasistiska Facebook-kollegor håller med om att det egentligen handlar om ett ”förtäckt hot”, även om det inte riktigt framstår som att de läst eller förstått erbjudandet i sig.

”Vilka skitstövlar. Jag anser att detta var ett förtäckt hot”, skriver exempelvis en batikklädd medelålders kvinna.

Mycket dålig idé att vara med för de kommer redigera allt så att du framstås som en antidemokrat. Bara slöseri med tid. Bra att du inte tackade ja”, skriver en ung man, trots att det av vänstertrollets skärmdumpar framgår att det handlar om livesänd radio.

En kvinna med den socialdemokratiska partisymbolen på sin profilbild är inne på samma linje:

Hade det varit direktsändning? Om inte är risken väldigt stor för vinklade klippningar vilket dessa är mer än välkända för. De vill alltså inte ha fram någon sanning, det har de aldrig velat.

Mannen fortsatte dock kommunicera med Holmqvist via messenger under dagen, där han uppenbarligen kände sig tryggare än i livesänd radio. Bland annat uppstod en diskussion om ordet ”nazist” verkligen är brukligt som självvalt epitet.

Diskussioner om ordet ”nazist” och vänstertrollets paranoior. Klicka för större.

Under dagen kom också fler statusuppdateringar från mannen om hans kontakter med Holmqvist, som tycks ha haft stark påverkan på honom.

Några av de uppdateringar från vänstertrollets Facebook under dagen. Klicka för förstoring.

Avslutningsvis noterade han att Holmqvist på sin Facebook angivit att han ursprungligen kommer från ett samhälle vid namn Byske i norra Västerbotten. Mannen passade då på att fråga ifall Holmqvist och bilen därmed hade ”samma egenskaper”.

Klicka för förstoring.

Det verkar således inte som att det blir något livesänt försök att omvända Radio Nordfront-gänget, åtminstone inte med den här mannen.

Känner du till någon politisk aktivist som tror sig kunna ”omvända” nationalsocialister, eller bara vinna över dem i debatt? Kontakta då Robin Palmblad på robin.palmblad@nordfront.se eller Simon Holmqvist på simon.holmqvist@nordfront.se så denne kan erbjudas en möjlighet att göra det i Radio Nordfront.

Fram till att Radio Nordfront får napp kan ni avnjuta den gamla debatten mellan Radio Nordfront och den antirasistiske clownen Elias Lodin:


  • Publicerad:
    2019-01-11 20:12