VECKANS FRÅGA. 50 procent av läsarna har läst Mein Kampf och 36 procent vill läsa den. Detta visar Nordfronts undersökning.

veckans-fraga-bild-1Sammanlagt 50 procent av de tillfrågade har läst den historiskt och politiskt viktiga samt bästsäljande boken Mein Kampf. Hela 31 procent har läst den och anser att den är ett mästerverk skriven av en titan. Endast 6 procent har varit missnöjd med boken. Mest röster fick svarsalternativet ”Nej, men jag vill”.

Få politiska böcker lär ha sådan omedelbar påverkan på dess läsare som Mein Kampf. I kommentarsfältet förklarar flera personer hur boken haft en stor eller avgörande del i deras uppvaknande och utveckling. Signaturen A.S. skriver:

Innan jag läste Mein Kampf skrattade jag åt nationalsocialismen. Då var jag Sverigedemokrat” […] Man tror att man kan gissa sig till ungefär vad som står i den eller vad slutsatsen är och att det därför är onödigt att läsa den, men så är det inte! Om man är en sund svensk så är det omöjligt att läsa den, och förstå den, utan att det förändrar hela ens livsåskådning.

A.S. förklarar i ett längre inlägg varför Mein Kampf är avgörande.

Trond Helgeland fyllde i: ”Det som slog mig och som fortsätter att förundra är just att det som står i boken är naturens sanning. Läser man den från pärm till pärm – utan ont uppsåt och utan att ha något att förlora (ex. om man är jude) – så blir man förr eller senare nationalsocialist.”

yoff skriver att boken är farlig för nationalsocialismens fiender eftersom den hotar att helt omkullkasta deras världsuppfattning: ”Många av belackarna till Nationalsocialismen skulle utan tvekan ändra sin ståndpunkt och inse, att de innan studien av verken varit grovt vilseledda.” Skribenten skriver vidare angående att boken är mycket svår att få tag i trots att den är en bestseller: ”Anledningen är innehållet! Det väcker nämligen människor då idéerna är ett slags naturlära som de flesta kan identifiera, och känna naturlig dragning till.”

I Tyskland har delstaten Bayern rättigheterna till boken och landets politiker har därför sett till att den inte trycks. När copyrighten går ut 2015 vill politikerna förbjuda boken.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

……………………………………………………………………………………………………………….

Har du läst Mein Kampf?
(Diskutera gärna: Vad i boken var bra eller dåligt? Var det boken som fick dig att vakna upp eller fick den dig att utvecklas politiskt? Vilka borde få läsa boken?)

  • Ja, den är ett mästerverk av en titan!
  • Ja, men den är dålig.
  • Ja.
  • Nej, jag baserar mina åsikter om den på vad andra tycker.
  • Nej.
  • Nej, men jag vill.

Rösta längre ner i vänsterspalten.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-07-07 11:28