VECKANS FRÅGA. 53 procent tror att Gyllene gryning kommer att bli största parti och minst 65 procent har tilltro till partiet överlag.

N

Gyllene grynings partiledare Nikolaos Michaloliakos.

För en vecka sedan gjorde den ”radikala” vänsterregeringen i Grekland samma misstag som den förra liberalkonservativa-socialdemokratiska regeringen då den beslutade att grekiska folket ytterligare ska skuldsätta sig hos bankmaffian och privatisera statliga tillgångar. Gyllene gryning har tidigare varnat för att Alexis Tsipras regering ska göra grekerna till slavar under internationella långivare och har fått rätt då Grekland nu inte längre kan stifta egna lagar utan att trojkan (IMF, ECB och EU) först godkänner dem.

veckans-fråga-gyllene-gryning-störst-partiDen grekiska regeringens överenskommelse med trojkan har dragit på sig stor vrede inom det grekiska folket och med anledning av denna scenförändring ställde Nordfront frågan om Gyllene gryning, som i nuläget är det tredje största partiet med perfekt utgångsläge, nu kommer att bli störst när Syriza gjort bort sig.

En majoritet av läsarna, 53 procent, tror att Gyllene gryning kommer att bli det största partiet och de flesta tror att detta sker redan vid nästa parlamentsval. Utöver detta tror 12 procent att Gyllene gryning kommer att makten i Grekland men inte genom att bli störst parti. Sammanlagt är det alltså 65 procent som har tilltro till Gyllene gryning.

Många som röstat har dock varit osäkra. Hela 22 procent har svarat ”Vet inte” vilket är ovanligt högt för detta sorts svarsalternativ. Endast 10 procent tror att partiet har knäckts av regimens kriminella övergrepp.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-07-20 07:40